Matt Bellamy, frontman zasedbe Muse, se je razgovoril o dogodku pred sedmimi leti. Muse sicer te dni zabavajo azijsko občinstvo. Foto: EPA
Matt Bellamy, frontman zasedbe Muse, se je razgovoril o dogodku pred sedmimi leti. Muse sicer te dni zabavajo azijsko občinstvo. Foto: EPA

Muse, ki so letos že dobili glasbeno nagrado brit za najboljši nastop v živo, legendarna britanska glasbena revija NME pa jim je namenila priznanje za najboljšo britansko skupino (premagali so Arctic Monkeys, Babyshambles, Kasabian in "težkokategornike" Oasis), so za revijo NME povedali, kaj se jim je dogajalo leta 2000, ko so po mnenju bralcev revije NME postali najboljši "novi glasbeniki".

Vnel se je motor letala
Matt Bellamy, frontman skupine, ki je po mnenju NME-jevcev najbolj seksi glasbenik, je povedal, da so po NME-jevi podelitvi leta 2000 skoraj tragično končali. "Ko smo šli prvič na podelitev NME-nagrad, smo sicer dobili nagrado, a bolj kot zabave se spominjam dogodkov po njej. Z majhnim letalom smo se hitro odpravili na koncert, ko se je na letalski stezi vnel eden izmed motorjev. Mi trije smo sedeli z nagrado v rokah, in mislim, da je bil to najbolj rockerski trenutek v našem življenju. Na srečo se zaradi tega ne bojim letenja niti nagrad," je povedal 28-letni Bellamy.

Muse so trenutno na turneji po Aziji, kjer predstavljajo svoj četrti studijski album Black Holes and Revelations, ki je izšel julija 2006. Aprila bo v Veliki Britaniji izšel že četrti singel z albuma - trojica iz Devona se je odločila za skladbo Invincible.