Dave Navarro je skušal zadržati besnega Farrella. Foto: Youtube
Dave Navarro je skušal zadržati besnega Farrella. Foto: Youtube

Skupina je v petek igrala v Leader Bank Pavilionu, ko sta se med izvajanjem skladbe Ocean Size z albuma Nothing's Shocking iz leta 1988 sprla dva člana.

Iz posnetka incidenta, objavljenega na YouTubu, je videti, kako je 65-letni Farrell med skandiranjem občinstvu postopoma postajal vse bolj razdražen, nato pa se je obrnil proti 57-letnemu Navarru na kitari in jezo uperil proti njemu.

Farrell je Navarru, ki se je zdel nepripravljen na spopad, navrgel, naj se "j**e" in se z ramo obregnil ob njega, medtem ko ga je Navarro skušal zadržati.

Farrella to ni ustavilo in je Navarra nato udaril. Več ljudi je prihitelo na oder, da bi umirili Farrella, Navarra pa je pozneje videti, kako ob ugašanju luči sname svojo kitaro in jo odloži na tla, s čimer se je koncert ameriških rockerjev predčasno končal.

Jane's Addiction prvič po letu 2010 koncertirajo z izvirnimi člani zasedbe. Foto: EPA
Jane's Addiction prvič po letu 2010 koncertirajo z izvirnimi člani zasedbe. Foto: EPA

Posnetek incidenta je več uporabnikov objavilo tudi na družbenem omrežju X. "Perry Farrell in Dave Navarro sta se ravnokar stepla, koncert pa se je končal. Tam sem bil. Publika je bila zmedena. Na pol besna, ker se je koncert predčasno končal, in na pol vznemirjena, da smo morda videli zadnji Jane's Addiction koncert," je zapisal eden od obiskovalcev.

Farrellova soproga: Del čara Jane's Addiction

Na Instagramu pa je svoje videnje dogodka podala Farrellova soproga Etty Lou Farrell, ki je ob objavi posnetka zapisala, da je jasno, da je bilo med člani zasedbe veliko "napetosti in sovražnosti", kar da je tudi del čara "dinamične skupine".

"Perryjeve frustracije so se kopičile večer za večerom, zdelo se mu je, da je bil odrski zvok izjemno glasen, njegov vokal pa zaradi skupine zadušen. Perry se je vsak večer spopadal s tinitusom in bolečim grlom. A ko se je začela publika v prvi vrsti pritoževati Perryju, da skupina igra preglasno in ga ne morejo slišati, se je Perry ujezil," je opisala večer 49-letna Etty Lou Farrell.

"Dave je bil tudi sredi prepira še vedno videti lep in frajerski. Perry je bil naslednje pol ure pobesnela zver – nazadnje se ni pomiril, se pa je zlomil ter jokal in jokal."

Se bo turneja nadaljevala?

Obračun med Farrellom in Navarrom se je zgodil sredi aktualne severnoameriške turneje skupine, ki se je začela 9. avgusta v Las Vegasu, prvič po letu 2010 pa nastopajo z izvirnimi člani zasedbe v postavi Farrell, Navarro, bobnar Stephen Perkins in basist Eric Avery.

Po prerivanju na odru so se Avery, Perkins in Navarro vrnili in se z znaki za mir in trkanjem po prsih poslovili od publike, poroča Variety.

Zasedba je turnejo napovedala maja z intimnim nastopom v Londonu, na turneji, ki naj bi se zaključila 16. oktobra, pa bi morali odigrati 23 koncertov. Njihov naslednji postanek je napovedan za nedeljo, in sicer v Bridgeportu v Connecticutu.