Heavymetalska skupina Slipknot je za zaključek ameriške turneje Knotfest Roadshow, na kateri so sodelovali tudi Killswitch Engage, FEVER 333 in Code Orange, nastopila v arizonskem mestu Phoenix. Med pesmijo All Out Life, ki je bila na vrsti proti koncu koncerta na Ak-Chin Pavilionu, pa je v množici nenadoma zagorelo. V sredini tako imenovanega mosh pita so oboževalci na ogenj začeli nalagati zložljive stole in okoli ognjenih zubljev skakali ter plesali. Kres, ki je vzplamtel v zadnjih vrstah, naj bi se povzpel tudi do šest metrov v višino, na pomoč pa so poklicali lokalne gasilce.

Govorec gasilskega doma Phoenix je dejal, da je veliki ogenj najverjetneje začel eden izmed udeležencev dogodka, točen vzrok požara pa še preiskujejo. "Agresivni ognjeni napad" so temeljito in uspešno pogasili, saj ogenj ni dosegel večjih zgradb, prav tako ni bilo prijavljenih nobenih poškodb. "Zaradi truda gasilcev se je koncert lahko nadaljeval in se tudi uspešno končal," se je rešiteljem zahvalil govorec za Ak-Chin Pavilion in jih označil za dobre partnerje, poroča Billboard.

Koncert je bil kar za 30 minut prekinjen, skupina se je z odra predčasno umaknila, tako pa so bili udeleženci prikrajšani za pesem Duality in Spit It Out. Potem ko so se razmere umirile, se je zasedba vseeno vrnila in dokončala svoj nastop. Na družbenih omrežjih so po dogodku zakrožili številne fotografije in videoposnetki gledalcev.

Skupina Slipknot je z albumom nazadnje postregla leta 2019, ko je izdala We Are Not Your Kind, na koncertu pa naj bi že predstavili delčke nove glasbe. Po dveh letih so končno tudi izdali novo pesem The Chapeltown Rag, ki naj bi orisala nov album. Ta naj bi bil kmalu končan.