David Solomon. Foto: EPA
David Solomon. Foto: EPA

60-letni bančnik se je z vrtenjem glasbe začel ukvarjati leta 2015, tri leta pozneje pa je ustanovil svojo glasbeno založbo.

Istega leta (2018) je bil imenovan tudi za izvršnega direktorja banke Goldman Sachs. Na tem položaju je v lanskem letu zaslužil 35 milijonov dolarjev (32 milijonov evrov).

Bogati bančnik je na Instagramu sporočil, da se zelo veseli nastopa. Zaslužke od nastopa bo doniral neprofitni organizaciji za zdravljenje odvisnosti, poroča BBC.

Solomon trdi, da ga glasba sprošča. V svoji glasbeni karieri je sodeloval z dobitniki grammyjev in nastopal na velikih odrih. Februarja je izdal svoj zadnji komad Heatwave (slov. vročinski val).

Njegova napoved nastopa na julijskem festivalu Lollapalooza je naletela na mešane odzive. Nekateri so navdušeni, ogorčenje pa je povzel DJ Joe Nice: "Goldman Sachs je ustvaril rekordne dobičke v letu 2021 med pandemijo covida-19, ko so številni Američani izgubili delo, zdravstveno zavarovanje, prihranke in domove. Ko nastopi David Solomon, DJ D-Sol, zapustite prizorišče."