Da Nirvanin Nevermind ni klasika? Foto:
Da Nirvanin Nevermind ni klasika? Foto:
Pink Floyd
Tjinder Singh je ploščo The Dark Side Of The Moon skupine Pink Floyd označil za napihnjeni laboratorijski eksperiment akademskih glasbenikov. Foto: EPA

Producent Mark Ronson se je odločil za Tupacov album All Eyez On Me, za katerega meni, da ni vreden pozornosti. Wayne Coyne iz skupine Flaming Lips je nominiral Nirvanin album Nevermind. Meni, da so na njem objavljene slabe pesmi, kritiziral pa je tudi produkcijo in ovitek.

Luke Pritchard iz zasedbe The Kooks se je odločil za album Pet Sounds skupine Pet Shop Boys. Pravi, da bi ta album vsekakor morali izbrisati iz seznama "klasičnih" albumov svetovne pop produkcije. Eddie Argos (Art Brut) je pod drobnogled vzel skupino The Stone Roses in njihov istoimenski prvenec. Dejal je, da so njihova besedila brez pomena, glasba pa monotona. Ian Williams, ki deluje v skupini Battles, se je obregnil ob prvenec Is This It skupine The Strokes. Meni, da so Newyorčani glasbeno izjemno konservativni. Billyju Childishu ne gre v uho album Beatlov Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band. Po njegovem se je s to ploščo končal rock'n'roll, glasbo pa je označil kot rock za vodoinštalaterje in lene hipije.

Craig Finn: Jim Morrison samo pijani usrane
Oster je bil tudi član skupine Scritti Politti Green Gartside, ki je album zasedbe Arcade Fire z naslovom The Neon Bible kot klišejskega. Udarili so tudi po skupini The Doors in albumu LA Woman. Craig Finn iz Hold Steady meni, da je bil Jim Morrison samo pijani usrane, ne pa inteligentni pesnik. In kako se je začelo punkovsko gibanje? Tjinder Singh iz zasedbe Cornershop se je obregnil ob album The Dark Side Of The Moon. Ploščo skupine Pink Floyd je označil kot napihnjeni laboratorijski eksperiment akademskih glasbenikov, po njenem izidu pa je bil izbruh punka po vsem svetu skoraj nuja.