Foto: EPA
Foto: EPA

Zgodba 24-letne oboževalke, ki naj bi ji Lindemann celo podtaknil mamila, je opogumila še druge ženske, ki so s svetom delile podobno izkušnjo, kar kaže na sistematično zlorabo. Nemška NDR in Süddeutsche Zeitung sta namreč objavila pričanja več kot ducata žensk, ki potrjujejo zgodbo Shelby Lynn, najmlajša med njimi je stara 22 let.

Kaj naj bi se zgodilo?

Dolgoletna oboževalka si je želela koncert spremljati v "vrsti 0", posebnem pasu med odrom in preostalim občinstvom, ki omogoča spremljanje koncerta čisto od blizu, pa tudi druženje s skupino pred koncertom in po njem.

Po navedbah 24-letne Irke naj bi ji Lindemann v pijačo podtaknil neko snov, saj se večine koncertnega večera ni mogla spomniti, prav tako se je še 24 ur po koncertu počutila izredno slabo. Na Twitterju je objavila tudi fotografije modric, za katere se ne spomni, kako jih je dobila.

Domnevne žrtve so potrdile zgodbo Shelby Lynn, ki je povedala, da jo je v "vrsto 0" povabilo osebje skupine Rammstein, v njenem primeru je bila to Alena Makeeva. Druge ženske so za nemška medija povedale še to, da so za povabilo v zaodrje morale najprej poslati fotografijo in zagotoviti, da se bodo oblekle po navodilih osebja.

Po navedbah žrtev je skupina na družbenih omrežjih spletla mrežo za pridobivanje žensk, ki bi se udeležile zabav po koncertih. Ena izmed njih je celo povedala, da je vstop na zabavo dovoljen samo ženskam, ki si želijo spolnega odnosa z Lindemannom. Ena izmed domnevnih žrtev je povedala, da povabila v sobo z Lindemannom "ni mogla zavrniti." Dodala je, da si je želela, da bi bilo srečanje čim prej končano, saj je bilo "hitro in nasilno."

Člani zasedbe Rammstein so se že odzvali

Skupina se je na obtožbe že odzvala na družbenih omrežjih. Zapisala je, da se zavedajo obtožb, a zanikajo možnost, da bi se v zaodrju lahko zgodilo kaj takega. "Za zdaj nam ni znano, da bi bila podana kakšna uradna ovadba." Na Instagramu so zapisali, da obtožbe jemljejo skrajno resno in si želijo, "da se njihovi oboževalci počutijo varno na njihovih koncertih in v zaodrju." Oboževalce so pozvali, naj žensk, ki pevca obtožujejo zlorabe, ne nadlegujejo na družbenih omrežjih.