Kot kaže, bo minilo še eno leto upanja. Foto: Reuters
Kot kaže, bo minilo še eno leto upanja. Foto: Reuters

Vsako leto se rodi novo upanje, da bi se brata Gallagher pobotala in znova skupaj stopila na oder. Vsako leto se to upanje tudi razblini, saj ni nobenih znakov, da bi slavna brata zakopala bojno sekiro. Znova je vse upajoče na realna tla postavil Noel Gallagher, ki je v enem izmed intervjujev povedal, da v ponovni združitvi ne vidi smisla. "Še vedno prodamo prav toliko plošč, kot smo jih takrat, ko smo bili skupaj. Bi vi šli na dopust z nekdanjo ženo?"

Dodal je, da je skupina v očeh oboževalcev še vedno tako priljubljena kot nekdaj: "Trenutno sem srečen."

Sunkovit uspeh in več kot 70 milijonov prodanih plošč

Prvi album skupine Oasis Definitely Maybe je leta 1994 podrl vse rekorde, saj je postal najbolj prodajana debitantska plošča vseh časov v Veliki Britaniji. Leto pozneje je album (What's the Story) Morning Glory? postal drugi najhitreje razprodan album v britanski zgodovini, premagal ga je le Bad Michaela Jacksona. Vse do danes je britanska zasedba prodala več kot 70 milijonov albumov po vsem svetu.

Želja po združitvi ostaja

Letos je Noelov brat Liam izjavil, da Oasis nikoli ne bi smeli prekiniti ustvarjanja glasbe in da bi bil zares vesel, če bi zasedba znova sodelovala. Kljub vsakoletnim ugibanjem o ponovni združitvi brata Gallagher še vedno ne govorita drug z drugim. Tudi sedanji član skupine Blur Graham Coxon je izrazil zanimanje za ponovni poskus ustvarjanja glasbe v skupini, ki je svetu dala uspešnice, kot so Wonderwall, Morning Glory in Supersonic.