Lil Baby bo prihodnji mesec izdal tretji album Only Me. Foto: EPA
Lil Baby bo prihodnji mesec izdal tretji album Only Me. Foto: EPA

Več jeznih udeležencev je začelo prevračati kioske s hrano, plezati na svetilke, razbijati mize in hladilnike ter podirati šotore.

"Več sto ljudi se je začelo pretepati in uničevati lastnino," je sporočila policija, ki je med posredovanjem aretirala sedem ljudi. Po oceni policije je bilo povzročene za več tisoč dolarjev, o hujših poškodbah pa ne poročajo.

Lil Baby bi moral nastopiti kot glavna zvezda festivala, a so njegov koncert odpovedali šele ob 21.30 po krajevnem času oz. pol ure pred začetkom njegovega nastopa.

"Resnično se opravičujem Vancouvru v Kanadi, festivalu Breakout in vsem prisotnim. Zadnjih nekaj mesecev sem trdo delal brez premora, kar me je končno dohitelo. Moje telo je popolnoma ugasnilo. Dolgujem vam veliko časa in zagotovo se bom kmalu oddolžil," je 27-letni raper s pravim imenom Dominique Armani Jones po odpovedi zapisal na Instagramu.

Že pred njim so nastop na festivalu odpovedali Lil Uzi Vert, Polo G in Sofaygo. Eden izmed organizatorjev Crescendo 1 je obsodil nasilje in uničevanje lastnine, a obiskovalcem sporočil, da bodo lahko zaradi odpovedi zahtevali delno povračilo vstopnine.