Rihanna je s prvo samostojno skladbo po šestih letih osrečila armado svojih oboževalcev. Foto: EPA
Rihanna je s prvo samostojno skladbo po šestih letih osrečila armado svojih oboževalcev. Foto: EPA

Oboževalci 34-letne glasbenice so na nov glasbeni izdelek čakali že od leta 2016, ko je izdala album Anti, saj se je pevka v zadnjem obdobju bolj kot glasbi posvečala modnemu oblikovanju in materinstvu (kot je znano, je maja rodila prvega otroka). V šestih letih je tako izdala zgolj dve pesmi, pa še to ne samostojno, ampak v sodelovanju – s hiphopersko zasedbo N.E.R.D. je posnela skladbo Lemon, s kanadskim glasbenikom Jahronom Anthonyjem Brathwaitom, znanim pod umetniškim imenom PartyNextDoor, pa pesem Believe it.

Skladba Lift Me Up je, kot omenjeno, tudi del nadaljevanja filma o Črnem panterju z naslovom Črni panter: Za vedno Wakanda (Black Panther: Wakanda Forever), s tem pa tudi poklon zvezdniku prvega filma, Chadwicku Bosemanu, ki je leta 2020 pri svojih 43 letih umrl zaradi raka na debelem črevesju.

"Blagoslovljena, da sem lahko napisala to pesem v čast Chadwicku Bosemanu, in še bolj ponosna, da sem lahko slišala, kako popolno jo je zapela Rihanna," je ob tem na Instagramu zapisala soavtorica skladbe, nigerijska tekstopiska in pevka Tems.

Rihanna je sicer že pred dnevi na družbenih omrežjih namignila, da bo kmalu izdala novo skladbo, oboževalci pa so bili v nestrpnem pričakovanju nove glasbe že vse od oznanila, da bo barbadoška glasbenica glavna nastopajoča na februarskem Superbowlu.

Po slabih dveh dneh ima videospot na YouTubu že več kot 12 milijonov ogledov.