Rihanna. Foto: Reuters
Rihanna. Foto: Reuters

K sodelovanju na Super Bowlu je bila povabljena že pred tremi leti, torej za Super Bowl 2019, a je takrat nastop zavrnila zaradi solidarnosti s Colinom Kaepernickom, nekdanjim podajalcem ekipe ameriškega nogometa San Francisco 49ers, ki je, kot je znano, nad brutalnostjo ameriške policije do temnopoltih protestiral tako, da je pred vsako tekmo pokleknil med izvajanjem himne.

Družba Roc Nation, ki že od leta 2019 sodeluje z Ligo NFL pri izbiri glasbenikov, ki vsako leto nastopajo ob polčasu, je potrdila, da je nastop 34-letne glasbenice že potrjen. Lastnik družbe, sloviti producent Jay-Z, je ob tem v izjavi za javnost poudaril: "Rihanna je izjemen talent, je ženska skromnih začetkov, ki je na vsakem koraku presegla pričakovanja. Je oseba, rojen na majhnem otoku Barbadosu, in postala je ena najbolj prepoznavnih umetnikov na splošno. Sami ji je uspelo tako v poslovnem svetu kot v zabavni industriji."

Rihanna, ki je nedavno postala mama, že nekaj let ni izdala novega albuma (zadnji je izšel leta 2016) ali nastopala (nazadnje leta 2018 na podelitvi grammyjev), se je pa posvečala svoji modni znamki. Velja za eno najbolj prodajanih glasbenic na svetu, še uspešnejša pa je s svojimi znamkami oblačil, nakita, parfumov ipd.