Bo skupina, katere člani se pospešeno približujejo 40. rojstnemu dnevu, iz imena morda izpustila 'Kids'? Foto:
Bo skupina, katere člani se pospešeno približujejo 40. rojstnemu dnevu, iz imena morda izpustila 'Kids'? Foto:

Kot kaže, se bodo znova zbrali člani nekoč neverjetno priljubljene fantovske skupine New Kids On The Block. Donnie Wahlberg, Joey McIntyre, Danny Wood, Jordan Knight in njegov brat Jonathan bodo v prihodnjih tednih pojasnili, kako se bodo vrnili v glasbeno areno. Spletna stran skupine je pred dnevi spet zaživela, označena pa je z napisom 2008 NKOTB Inc.

Korak za korakom (Step By Step)
"New Kids" so uradno nastali že leta 1984 v Bostonu; prvi album NKOTB, ki je pri občinstvu naletel na precej hladen odziv, so izdali dve leti pozneje. Precej več uspeha so imeli z drugim, Hangin' Tough, na katerem je bil objavljen tudi singel You Got It (The Right Stuff). Tretji album z naslovom Step By Step so fantje izdali leta 1990, proslavili pa so se predvsem z naslovno skladbo. Zadnji album Face The Music so objavili tik pred svojim razpadom, leta 1994 .

Najstarejši član, Jonathan Knight, ki se je medtem ukvarjal s prodajo nepremičnin, bo letos dopolnil že 40 let. O tem, da skupine ne gre odpisati kot le še eno napako devetdesetih, priča podatek, da so v svoji karieri prodali več kot 70 milijonov albumov.

Za vse, ki ste premladi, da bi se NKOTB spomnili "iz prve roke", prilagamo enega od bolj značilnih (torej neverjetno koreografiranih) videospotov.

A. J.