Let Her Go je bila pesem s tretjega albuma. Foto: EPA
Let Her Go je bila pesem s tretjega albuma. Foto: EPA

Mike Rosenberg, ki glasbena dela ustvarja pod imenom Passenger, bi moral na odru v Kinu Šiška nastopiti že 4. julija, a se je datum zaradi logističnih razlogov zamaknil za dva tedna – Center urbane kulture bo tako zatresel 18. julija.

Britanski pevec, ki se je na svetovnih turnejah pridružil tudi kolegu iz mladih let Edu Sheeranu, si je z uradnim videospotom za uspešnico Let Her Go iz leta 2012 na YouTubu prislužil kar tri milijarde ogledov. Ti so ga izstrelili med 25 najbolj gledanih posnetkov na platformi vseh časov.

Na ponedeljkovem koncertu bo predstavil tudi dela s svojega zadnjega – že dvanajstega – albuma z naslovom Songs for the Drunk and Broken Hearted. Izdajo tega je indie folk kantavtor zaradi pandemije covida-19 zamaknil za eno leto, tako je luč sveta ugledal na začetku leta 2021. Na svoji najnovejši plošči se sveže samski izvajalec spoprime z razpadom zveze in nudi uteho vsem z zlomljenim srcem in drugimi življenjskimi težavami.

Množico bo prvi pozdravil Igor Božanić

Za ogrevanje bo poskrbel v Beogradu živeči banjaluški kantavtor Igor Božanić, ki je nekoč nastopal pod imenom Sir Croissant. S križarjenjem med folkglasbo in lo-fi baladami je poskrbel za enega nepričakovanih vrhuncev festivala MENT 2019, pod svojim psevdonimom objavil več EP-jev in med drugim ogreval občinstvo pred nastopom Marisse Nadler v Zagrebu.

Z albumom Runo je lani krenil v novo glasbeno smer in pod lastnim imenom v svoji materinščini začel ustvarjati glasbo, ki navdih najde v tradicionalnih melodijah.