"Upamo, da se kmalu vrnemo." Foto: AP

Ameriška skupina Pearl Jam je pred kratkim že odpovedala koncert, ki jih je pretekli konec tedna čakal na londonskem stadionu Tottenham Hotspur. Odpovedi nastopov v okviru evropske turneje, s katero promovirajo najnovejši album Dark Matter, pa se nadaljujejo.

Zaradi bolezni v skupini so namreč odpovedali še datuma v Berlinu 2. in 3. julija. "Kljub vsem prizadevanjem si skupina še ni popolnoma opomogla," so člani zasedbe zapisali v izjavi, ki so jo delili na družbenih medijih. Narava bolezni in kateri člani skupine so bolni, ni znano, je pa pevec Eddie Vedder na nedavnem nastopu v Dublinu namignil, da njegovo zdravje ni v redu.

"Zavedamo se vpliva te odločitve – ljudje porabijo svoj čas, denar in čustveno energijo, da dobijo vstopnice in pridejo na koncert skupine. Srce se nam para, da smo vas morali razočarati," so še delili in dodali, da je bila ta poteza zelo težka, poroča BBC.

"Cenimo tudi veliko število ljudi, ki trdo delajo za izvedbo nastopov," so še poudarili in dodali, da vedno poskušajo storiti vse, kar je v njihovi moči, da nastopijo. Obenem so še zapisali, da si želijo, da bi bil zamik datumov možen za ta del turneje. "Upamo, da se kmalu vrnemo," so delili in se vsem zahvalili, za razumevanje in podporo. "To nam veliko pomeni," so priznali.

Kupnina vstopnic bo oboževalcem povrnjena na mestu nakupa.

Njihov naslednji nastop v živo je predviden za 6. julij v Barceloni, usoda tega pa za zadaj še ni znana. Prvotni načrt je bil, da si po koncertih v Nemčiji in Španiji vzamejo kratek premor od koncertiranja, 26. avgusta pa naj bi začeli ameriški del svoje turneje.