Foto: Reuters
Foto: Reuters

Album Santa Baby je debitiral izključno na Applovi platformi za predvajanje glasbe, kjer je takoj priplezal na prvo mesto po številu predvajanj. Keys je s prvega mesta izrinila tudi "božično kraljico" Mariah Carey, vendar pravi, da z njo noče tekmovati, ampak v prihodnje celo sodelovati. "Mariah je neverjetna. Ne morem verjeti, da še nisva delali skupaj. Skrajni čas je, da združiva moči, saj je neverjetna producentka in ustvarjalka."

Po dveh desetletjih končno samostojna

41-letnica je po dveh desetletjih sodelovanja z založbo Sony Records, postala še ena izmed številnih glasbenikov, ki so se odločili prevzeti vajeti nadzora nad lastnimi skladbami. Album Santa Baby je prvenec v dveh pogledih, poleg tega, da je prvi božični album zvezdnice, je tudi debitantska plošča pevkine založbe.

"Razburljivo je izdati album pod lastno založbo, osredotočena sem na nadaljevanje svoje glasbene kariere pod lastnimi pogoji," je za CNN povedala Keys. Dodala je, da si je od nekdaj želela odločati o svoji glasbi: "Navdušena sem nad Alicia Keys Records. To, da imam lastno založbo, štejem kot uspeh."

Povezala se je z znamko Athleta

Spregovorila je tudi o svojem sodelovanju z znamko Athleta. Pohvalila je raznovrstnost kolekcije, ki ne diskriminira: "Smisel sodelovanja je telesna raznolikost, prav vsaka postava sodi v to kolekcijo, to mi je najbolj všeč. Velikokrat se zgodi, da se ljudje ne počutijo privlačne zato, ker niso videti kot večina, ampak to ni res."