Njegova poslovilna turneja se je močno zavlekla. Foto: EPA
Njegova poslovilna turneja se je močno zavlekla. Foto: EPA

Eden najvplivnejših glasbenikov generacije, Elton John, je s turnejo Farewell Yellow Brick napovedal konec svojih nastopov v živo, saj se želi posvetiti družni, predvsem svojim otrokom. Čeprav bo še ustvarjal glasbo, po svetu ne bo več potoval. Tudi zato vse od leta 2018, ko je pričel s triletno poslovilno turnejo, do zadnjega kotička polni vsa največja svetovna prizorišča. Sicer je – podobno kot turneje preostalih izvajalcev – njegove nastope močno zavlekla epidemija, zato bo svoj svetovni pohod v Stockholmu sklenil šele julija leta 2023.

Pred njim le še U2 in Ed Sheeran

Izmed napovedanih neverjetnih 300 koncertov jih ima za sabo že 257. Prodal je 4,5 milijona vstopnic, s katerimi je iztržil že več kot 660 milijonov evrov.

To ga krepko pred koncem turneje že danes uvršča na tretje mesto največjih zaslužkarjev na eni sami turneji. Pred njim sta le še dve oviri. "Rocket man" je tik za petami skupini U2, ki je s svojo turnejo 360° na 110 nastopih (neverjetnih 66.000 obiskovalcev na koncert) iztržila nekaj več kot 736 milijonov evrov. Prav tako pa je ogroženo tudi prvo mesto najdobičkonosnejših turnej, ki ga ima v rokah Ed Sheeran. Na 255 nastopih turneje ÷ je namreč zaslužil dobrih 776 milijonov evrov. Največjih pet vseh časov zaokrožujeta skupini Guns N' Roses in The Rolling Stones, ki pa nista dosegli niti meje šeststotih milijonov.