Noctiferia na januarskem koncertu v Ljubljani Foto: Sandi Fišer
Noctiferia na januarskem koncertu v Ljubljani Foto: Sandi Fišer

Na koncertu v polni dvorani Kina Šiške je Noctiferia predstavila nov material z aktualnega petega albuma Pax, ki dobiva odlične kritike tako na domačih kot tujih tleh, saj poznavalci ocenjujejo, da predstavlja korak naprej od prejšnjega albuma Death Culture.

Koncert so z osmimi kamerami snemale tudi televizijske kamere in pod režisersko taktirko Igorja Zupeta je nastal uro in pol dolg koncertni portret, ki si ga bo mogoče premierno ogledati od 23.05 naprej na drugem programu TV Slovenija.

Noctiferia sicer nadaljuje promocijo albuma Pax, s katerim si težkokategorni sekstet odpira vrata novim izzivom naproti. Po koncu predstavitvene turneje na domačih tleh se zasedba konec aprila znova odpravlja v tujino.

Po evropskih turnejah s priznanimi zasedbami, kot so Marduk, Kataklysm, Immoltion, Hypocrisy, Mayhem in Samael ter pred poletnimi festivali, med katerimi je tudi Wacken Open Air, bodo slovenski metalski ambasadorji "zažigali" na Daljnem vzhodu. Kot prvi predstavnik slovenske metalske ustvarjalnosti na Kitajskem bo Noctiferia med 29. aprilom in 11. majem nastopila na osmih koncertih. Prvi koncert bodo imeli 30. aprila v Šanghaju, ustavili pa se bodo tudi na Midi Music Festivalu v Pekingu, ki ga vsako leto obišče skoraj 100.000 obiskovalcev.