Glasbenika so mrtvega našli na njegovem domu v Miamiju, novica o smrti pa prihaja manj kot mesec dni po tem, ko je bil aretiran zaradi spolnega napada na žensko. Za zdaj več podatkov o smrti 49-letnega glasbenika še niso razkrili, saj preiskava še vedno poteka, poroča BBC.

Policisti so v izjavi za Rolling Stone dejali, da za zdaj niso odkrili nikakršnih znakov, da bi bil njegov vzrok smrti lahko nasilen, dokončno po bo to znano šele po obdukciji.

DJ je bil najbolj znan po svoji uspešnici iz leta 1994, in sicer I Like To Move It, ki jo je izdal pod drugim imenom – Reel 2 Real. Skladba je spet postala priljubljena, ko so jo v novi različici uporabili za animirani film iz leta 2005 z naslovom Madagaskar.

Glasbenik je za svoje delo prejel številne nagrade, med drugim za najboljšega DJ-ja housa v letih 1998, 2001 in 2003 ter nagrade za najboljšega mednarodnega DJ-ja v letih 2002, 2006 in 2009.

Morillo je obtožbe o spolnem napadu sprva zanikal, a se je pozneje sam predal policiji, saj je vzorec testiranja, odvzet po napadu, pokazal na zvezdnikov DNK. Na sodišču bi se moral zglasiti ravno v petek, 4. septembra.