Oboževalci se bodo razveselili 16 novih skladb priljubljenega didžeja. Foto: Reuters
Oboževalci se bodo razveselili 16 novih skladb priljubljenega didžeja. Foto: Reuters

Tim Bergling, ki so ga v 29. letu starosti aprila lani našli mrtvega v Omanu, naj bi po poročanju nekaterih medijev za seboj pustil približno 200 dokončanih ali skoraj dokončanih pesmi.

Prva bo posthumno izdana že prihodnji teden, 6. junija pa lahko pričakujemo še studijski album z naslovom Tim, na katerem bo zbranih kar 16 novih skladb. "Ko je Tim 20. aprila lani umrl, je bil zelo blizu dokončanju novega albuma," je ob napovedi izdaje albuma sporočila družina.

Ob tem so dodali še, da se je po njegovi tragični smrti družina odločila, da glasbe ne bo zadrževala zase, temveč so jo želeli deliti z njegovimi oboževalci.

"Za seboj je pustil zbirko skoraj dokončanih pesmi, skupaj z zapiski, elektronskimi sporočili in SMS-sporočili o glasbi. Sodelavci, s katerimi je delal, so proces nadaljevali, želeli pa so ostati čim bližje njegovi prvotni viziji," so razložili.

Celoten izkupiček od prodaje albuma bo namenjen novoustanovljeni fundaciji v njegov spomin, ki jo je družina ustanovila z osredotočenostjo na duševno zdravje in preventivo samomorov.

Napovedi albuma so priložili še videoposnetek, ki prikazuje Aviciija v studiu, zbranih pa je tudi nekaj misli in spominov njegove družine in sodelavcev.