(Ne)složna družina - mati in štirje otroci pripravljajo koncert, dva se temu upirata, od dveh pa ni glasu. Foto: Reuters
(Ne)složna družina - mati in štirje otroci pripravljajo koncert, dva se temu upirata, od dveh pa ni glasu. Foto: Reuters
Michael Jackson
Jackson je pri 50 letih umrl 25. junija leta 2009 med pripravami na serijo koncertov v londonski areni O2. Foto: EPA

Jermaine in Randy Jackson sta prepričana, da je datum koncerta zelo slabo izbran, saj bo potekal oktobra v Veliki Britaniji. Namesto tega bi se morala družina pripravljati na septembrski začetek sojenja zvezdnikovemu zdravniku, ki se bo moral zagovarjati zaradi nenaklepnega uboja, pravita.

Koncert "Michael Forever" bo potekal osmega oktobra v Cardiffu v Walesu, na njem pa bo v spomin na 40. obletnico glasbene kariere pokojnega kralja popa nastopila množica priznanih imen - katerih, še ne želijo razkriti. Michaelova mati Katherine in njeni otroci La Toya, Tito, Marlon in Jackie so dejali, da bodo koncert prenašali v vsaj 30 državah.

Dogodek, dovolj veličasten za Michaela
"Na dogodku bodo navzoči vsi člani naše družine, ki takrat ne bodo zadržani. Michael je vse življenje posvetil širjenju ljubezni in glasbe, zato sem prepričana, da bo ta koncert dovolj veličasten, da se bo poklonil njegovemu delu," je dejala mati pokojnega pevca.

Vstopnice za koncert, ki bo potekal na Millennium Stadiumu v Cardiffu, na katerem je prostora za 75.000 ljudi, bodo prek spleta začeli prodajati četrtega avgusta. Zbrani denar bodo namenili dobrodelnim ustanovam, tudi skladu princa Charlesa in boju proti aidsu.

Najprej resnica, nato glasba
A ob teh načrtih z glavama odkimavata Randy in Jermaine Jackson, ki sta neuspešno skušala spominski koncert prirediti kmalu po bratovi smrti leta 2009. "Čeprav z vsem srcem podpirava idejo, da bi se svet poklonil najinemu bratu, pa se ne moreva strinjati z dogodkom, ki bo potekal med kazenskim postopkom, ki bo razkrival okoliščine Michaelove smrti," sta sporočila in poudarila: "Prišel bo pravi čas in kraj, da Michaelu izkažemo spoštovanje. A trenutno mu ga lahko izkažemo predvsem tako, da se v njegovem imenu dokopljemo do resnice."

Zdravnik Conrad Murray bo moral 20. septembra na sodišče, kjer se bo zagovarjal, ker na bi Michaelu Jacksonu dal preveliko količino pomirjevalnega sredstva propofol, ki je bila za pevca usodna.