Gary in Robbie v videospotu doživljata kavbojsko romanco v slogu Gore Brokeback. Foto: EMI/Dallas
Gary in Robbie v videospotu doživljata kavbojsko romanco v slogu Gore Brokeback. Foto: EMI/Dallas

Shame, novi single Robbieja Williamsa, ki ga je napisal in zapel skupaj z nekdanjim kolegom iz skupine Take That, Garyjem Barlowom, je v teh dneh doživel svetovno radijsko premiero. To je prvič, da je dvojica izvedla in posnela duet, prvič, odkar je Robbie leta 1995 zapustil skupino Take That, pa sta skupaj napisala tudi celotno skladbo.

Pesem, ki naj bi bila poklon prijateljstvu med pevcema, naj bi napisala v eni uri. Kot je v intervjuju za Radio 1 povedal Barlow, trenutno zelo uživata v družbi drug drugega in se zdi, da se je njuno skupno delo v studiu šele začelo.

Skladba Shame, ki je menda že uspešnica, napoveduje novo zbirko največjih uspešnic In And Out Of Consciousness – The Greatest Hits 1990 - 2010, na kateri bo 39 skladb in s katero Robbie Williams zaznamuje 20 let svoje glasbene kariere. Plošča bo na prodajnih policah od 11. oktobra dalje.

Videospot za pesem Shame pa spominja na zgodbo filma Gora Brokeback o dveh kavbojih, ki morata v družbi, nenaklonjeni istostpolnim razmerjem, skrivati medsebojno naklonjenost, ki nato preraste v veliko ljubezensko zgodbo.

Williams in Gary sta se že zakopala tudi v načrtovanje povratniške turneje Take That v popolni postavi, po kateri pa naj bi se Robbie vrnil na samostojno pot.

V priloženem avdioposnetku poslušajte pesem Shame.