Bob Dylan je idol producenta Marka Ronsona. Foto: EPA
Bob Dylan je idol producenta Marka Ronsona. Foto: EPA

Slovitemu glasbenemu producentu, ki je ustvarjal z izvajalkami Lily Allen in Amy Winehouse, očita, da je pesmi Boba Dylana spremenil v "funky supermarket music".

Gre za zvrst glasbe, ki jo ponavadi slišimo v ozadju na javnih mestih, na primer v dvigalih in v restavracijah. Ronson je izjemno ponosen, ker so mu pred časom dovolili, da se loti priredb skladb slovitega ameriškega kantavtorja, saj je Dylan njegov glasbeni heroj. Barrow pa je trdno prepričan, da bi moral Ronson ponudbo zavrniti. V ciničnem tonu je dejal: "Človek mora imeti neverjeten talent, da lahko tako čudovite pesmi pretvori v kup smeti. Nekdo iz glasbene industrije je prišel na idejo, da bi bilo treba Dylana remiksirati. Mislil sem, da bo imel Mark toliko dostojanstva in da bo ponudbo zavrnil, toda očitno ni bilo tako."

Razstava Dylanovih likovnih del
Pa še prijetna novica za vse Dylanove privržence. 28. oktobra bodo v muzeju Kunstsammlungen v nemškem mestu Chemnitzu odprli prvo razstavo njegovih likovnih del. Na ogled bodo postavili 200 njegovih risb in skic, ki so nastale v obdobju med letoma 1989 in 1992. Doslej so bile objavljene le v knjigi Drawn Blank, ki je izšla pri založbi Randon House.