Glasbenica je na sodišču trdila, da si pesmi nikakor nista podobni. Foto: EPA
Glasbenica je na sodišču trdila, da si pesmi nikakor nista podobni. Foto: EPA

Shakira je na sodišče po poročanju AP Entertainmenta prispela nasmejana, na vprašanja novinarjev pa ni želela odgovarjati. Tako ona kot Vives sta vse obtožbe Livana Rafaela Castellanosa zanikala.

Kubanski producent sicer trdi, da uspešnica La Bicicleta vsebuje elemente besedila, ritma in melodije iz njegove pesmi Yo te quiero tanto, ki jo je izdal leta 1977. Ob tem svoje trditve podpira tudi z besedami glasbenih strokovnjakov, ki naj bi se z njim strinjali. "Da vidimo, ali lahko končno temu pridemo do dna in poskrbimo za pravico," je pojasnil ob začetku sojenja.

"Pesmi sta popolnoma drugačni"

Shakira je sodniku pojasnila, da Castellanosova pesem nikakor ni podobna njeni in da sta drugačni ne samo melodija in glasba, temveč tudi celotna tema. "Moja pesem govori o domovini, gre za počastitev moje domače države Kolumbije. Pesem je preprosto drugačna."

Glasbenica je sicer ravno s to skladbo leta 2016 zmagala v dveh od treh največjih kategorij na podelitvi latinogrammyjev in domov med drugim odnesla tudi kipec za najboljšo pesem leta.

Na sodišče tudi junija

Shakira se mora na španskem sodišču zglasiti tudi junija, in sicer zaradi suma utaje davkov v vrednosti 14,5 milijona evrov. Tožilci so pritožbo proti njej vložili decembra, v njej pa so zapisali, da glasbenica ni plačala davkov na dobiček med letoma 2012 in 2014, ko naj bi živela v tisti regiji z družino je prebivala na severovzhodu Katalonije, a svojega prebivališča ni prijavila.