Robbie je na Hrvaško prišel iz Avstrije, po Zagrebu pa potuje v Zürich. Turnejo bo z velikim finalom končal na Norveškem 25. avgusta. Foto: EPA
Robbie je na Hrvaško prišel iz Avstrije, po Zagrebu pa potuje v Zürich. Turnejo bo z velikim finalom končal na Norveškem 25. avgusta. Foto: EPA
Robbie Williams
Nenavaden oder - Robbie je nad vsemi. Foto: EPA

Britanec, nekdanji član zasedbe Take That, je v Zagreb v krogu svoje družine - hči je stara komaj 11 mesecev - prišel v ponedeljek popoldne. Koncert bo potekal na stadionu Maksimir, kjer je že postavljen velikanski oder, ki meri kar 50 metrov. Vso opremo so pripeljali s 60 tovornjaki, generatorji pa bodo za elektriko porabili 4.500 litrov dizelskega goriva. Robbie obljublja, da bodo zaradi ogromnega videozida, nameščenega ob odru, vsi obiskovalci lahko ves čas spremljali njegovo gibanje, zagotovil pa je tudi uporabo najsodobnejših svetlobnih učinkov.

Koncerta se bo udeležila tudi MMC-jeva novinarka, tako da boste reportažo lahko na naših straneh prebrali jutri.

Nekaj vstopnic še na voljo
Kot poročajo hrvaški mediji, Robbie ni ena izmed razvajenih zvezd, ki od prirediteljev zahteva skoraj nemogoče stvari. Zaprosil je le za prostor, v katerem se bo lahko pred koncertom spočil, in sobo za ogrevanje glasilk, v garderobi pa si želi ogledalo. Spremlja ga osebni kuhar, ki bo pred nastopom za vso ekipo pripravil hrano. Noč je sicer preživel v enem izmed zagrebških hotelov s petimi zvezdicami.

Vstopnice so skoraj pošle, nekaj mest je na voljo le še v VIP-ložah in v parterju. Večtisočglavo množico bo ogreval britanski pevec Olly Murs, ki se je širši javnosti najprej predstavil z nastopom na britanskem X Factorju.

Predstavlja album Take the Crown
Williams, ki se je prvič ustavil na Hrvaškem, bo v Zagrebu predstavil svoj deveti studijski album Take the Crown, ki ga na evropski turneji predstavlja od junija. "Pretekli koncerti so me spomnili, kakšen občutek je izvajati svoje pesmi pred res številčnim občinstvom. Gremo, Zagreb," je sporočil svojim obiskovalcem. Njegov koncert v sklopu turneje v Talinu si bodo v neposrednem prenosu v kinematografih Cineplexx v Celju, Mariboru, Kopru, Kranju in Novem mestu 20. avgusta lahko ogledali tudi slovenski oboževalci.

Širši javnosti je Williams postal znan kot eden izmed članov priljubljene fantovske skupine Take That, največje uspehe pa je dosegel med samostojno kariero, ki jo je začel v drugi polovici 90. let. Od leta 1997 in prve plošče Life Thru A Lens je prodal več kot 70 milijonov izvodov svojih albumov, med katerimi je bil zadnji Reality Killed The Video Star leta 2009. Nato je spet začasno zbral Take That in z njimi posnel album Progress, svoje občudovalce pa je znova navdušil s samostojno svetovno turnejo leta 2011. Glasbenik velja za enega najboljših koncertnih izvajalcev sodobne popularne godbe.