Navarro in Farrell leta 2016 med nastopom v Chicagu. Foto: AP
Navarro in Farrell leta 2016 med nastopom v Chicagu. Foto: AP

Koncert zasedbe Jane's Addiction, ki se je na odre prvič po letu 2010 vrnila z izvirnimi člani zasedbe – skupaj so spet nastopali pevec Perry Farrell, kitarist Dave Navarro, bobnar Stephen Perkins in basist Eric Avery – se je pred kratkim v Bostonu predčasno kaotično končal. Med izvajanjem skladbe Ocean Size z albuma Nothing's Shocking iz leta 1988 sta se namreč dva člana sprla, frontman je kitarista celo udaril.

Farrell je kmalu zatem sporočil, da je bil za njim težak konec tedna. "Po temeljitem premisleku se mi zdi pravilno, da se članom skupine, posebej Davu Navarru, oboževalcem, družini in prijateljem opravičim za svoje neopravičljivo vedenje," je dejal v izjavi za Variety in dodal, da prevzema odgovornost za izbruh.

Sorodna novica Na kaotičnem koncertu Jane’s Addiction fizični obračun med Perryjem Farrellom in Davom Navarrom

Po incidentu so se številni začeli spraševati, ali bo skupina, ki je severnoameriško turnejo začela 9. avgusta v Las Vegasu, končala pa naj bi jo 16. oktobra, koncertiranje še nadaljevala. Zdaj so na to vprašanje odgovorili – člani so "sprejeli težko odločitev", da si od skupine vzamejo predah. "Zaradi tega bo zasedba odpovedala preostanek turneje," so člani zapisali na družbenih omrežjih, poroča AP.

"Perryjeve frustracije so se kopičile večer za večerom"

Iz posnetka incidenta, objavljenega na YouTubu, je videti, kako je 65-letni Farrell med skandiranjem občinstvu postopoma postajal vse bolj razdražen, nato pa se je obrnil proti 57-letnemu Navarru na kitari in jezo uperil proti njemu. Farrell je Navarru, ki se je zdel nepripravljen na spopad, navrgel, naj se "j**e" in se z ramo obregnil ob njega, medtem ko ga je Navarro skušal zadržati. Farrella to ni ustavilo in je Navarra nato udaril. Več ljudi je prihitelo na oder, da bi umirili Farrella, Navarra pa je pozneje videti, kako ob ugašanju luči sname svojo kitaro in jo odloži na tla, s čimer se je koncert ameriških rokerjev predčasno končal.

Po prerivanju na odru so se Avery, Perkins in Navarro vrnili in se z znaki za mir in trkanjem po prsih poslovili od publike, poroča Variety.

Na Instagramu je svoje videnje dogodka podala Farrellova soproga Etty Lou Farrell, ki je ob objavi posnetka zapisala, da je jasno, da je bilo med člani zasedbe veliko "napetosti in sovražnosti", kar da je tudi del čara "dinamične skupine". "Perryjeve frustracije so se kopičile večer za večerom, zdelo se mu je, da je bil odrski zvok izjemno glasen, njegov vokal pa zaradi skupine zadušen. Perry se je vsak večer spopadal s tinitusom in bolečim grlom. A ko se je začela publika v prvi vrsti pritoževati Perryju, da skupina igra preglasno in ga ne morejo slišati, se je Perry ujezil," je opisala večer 49-letna Etty Lou Farrell.

"Dave je bil tudi sredi prepira še vedno videti lep in frajerski. Perry je bil naslednje pol ure pobesnela zver – nazadnje se ni pomiril, se je pa zlomil ter jokal in jokal."