Člani skupine so se očitno precej sprli in nič ne kaže na to, da bo Kazalište še kdaj nastopilo v originalni zasedbi. Foto: MMC RTV SLO
Člani skupine so se očitno precej sprli in nič ne kaže na to, da bo Kazalište še kdaj nastopilo v originalni zasedbi. Foto: MMC RTV SLO

Tedni govoric o prihodnosti skupine Prljavo kazalište so se izkazali za resnične. Po poročanju Jutarnjega lista je skupina po daljšem obdobju prepirov in sporov razpadla. Kot kaže, je v središču spora odnos med ustanoviteljema skupine Tihomirjem Filešem in Jasenkom Houro, ki po poročanju hrvaških medijev sploh ne govorita več.

O težavah v skupini se je začelo govoriti že na začetku leta 2021, a takrat govoric ni nihče jemal resno, saj naj bi se člani skupine do takrat odlično razumeli, očitno pa so stvari pozneje eskalirale, zdaj pa člani govorijo celo o tožbah.

Houra naj bi se namreč s turističnim društvom mesta Krk dogovoril za nastop skupine junija letos. Fileš, ki naj bi bil tudi lastnik imena in blagovne znamke skupine, pa je organizatorje pozval, naj ne oglašujejo nastopa skupine, če ne želijo tožbe in plačila kazni. "Lahko nastopijo seveda, a pod drugim imenom in z drugo zasedbo."

Očitno bo skupina sledila poti Novih fosilov, ki so razpadli na podoben način. Pokojni Rajko Dujmić namreč ni dovolil uporabe imena skupine, zato morajo drugi člani skupine nastopati pod drugimi imeni. Pod kakšnim nazivom bomo lahko v prihodnosti v živo poslušali glasbo Prljavega kazališta, za zdaj še ni znano.

Houra naj bi sicer že lani začel pripravljati ploščo v imenu skupine, o čemer naj vsi člani skupine sploh ne bi bili obveščeni. Fileš trdi, da jih je zavajal, da pripravlja svoj muzikal, v resnici pa naj bi snemal novo ploščo skupine.