Legendarna ameriška rock skupina The Eagles, ki je nastala leta 1971, zaključuje svoje koncertno življenje. Oboževalce je namreč obvestila, da se bo še zadnjič odpravila na turnejo. Svoj "labodji spev" so člani poimenovali kar Long Goodbye (dolgo slovo). "Zavedamo se, kakšno srečo imamo in resnično smo hvaležni," je zapisala zasedba, ki je v svoji karieri osvojila kar šest grammyjev, in dodala, da je glasbeno potovanje trajalo dlje, kot je katerikoli izmed njih sanjal.

"Vse ima svoj čas in prišel je čas, da sklenemo krog," so še delili glasbeniki, ki so bili leta 1998 sprejeti v Dvorano slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame), in naznanili, da je uradna poslovilna turneja že v fazi načrtovanja. "Vsem oboževalcem želimo dati priložnost, da nas vidijo v tem zadnjem krogu," so še zagotovili, poroča TODAY.

Trenutno so razkrili 13 koncertov – ameriški del se bo 7. septembra začel v New Yorku – sledilo jih bo še več. Na turneji naj bi se The Eagles pridružil tudi Steely Dan. "Med turnejo bodo Don Henley, Joe Walsh, Timothy B. Schmit, Vince Gill in Deacon Frey povsod odigrali toliko nastopov, kot jih bo zahtevalo njihovo občinstvo," so napovedali in dodali, da se bo turneja po pričakovanjih nadaljevala tudi v leto 2025.

V primeru, da se bodo pojavile težave pri rezervaciji prizorišč za več noči, se bodo v izbrana mesta za dodatne datume tudi vrnili – če bo le zanimanje. "Navsezadnje ste vi razlog, da lahko igramo že več kot pet desetletij. To je naš labodji spev, a glasba bo ostala,” je poudarila peterica, ki se je svojim poslušalcem "iz dna srca zahvalila, da so sprejeli skupino in njeno glasbo".