Dolić je s skupino D Base leta 2016 sodeloval na Emi. Foto: Jani Ugrin
Dolić je s skupino D Base leta 2016 sodeloval na Emi. Foto: Jani Ugrin
Benjamin Dolić s svojo mentorico v šovu The Voice, Yvonne Catterfeld. Foto: Instagram
Dolić, ki zadnji dve leti živi v Švici, kamor se je odpravil v želji po mednarodni glasbeni karieri, se je slovenski javnosti predstavil že pri rosnih 12, ko je nastopil v šovu Slovenija ima talent, na odru pa je stal tudi kot tekmovalec na Emi.

Na omrežju Instagram je pred snemanjem finala v živo Benjamin zapisal: "Kar koli že se zgodi, je to največja zmaga mojega življenja." Ob tem se je zahvalil vsem, ki so ga podpirali na njegovi dosedanji poti.

Kot je Dolić pred kratkim povedal v pogovoru za Schweizer Illustrierte, se bo zdaj s preostalimi tremi finalisti šova The Voice odpravil na veliko turnejo, pozneje pa se bo posvetil svoji glasbeni karieri: "Sam pišem pesmi in bi rad posnel singel, video ter v najboljšem primeru celo album." Dodal je, da je dobil že "neverjetno veliko ponudb", o katerih bi rad premislil v miru.

V Nemčiji so posneli že osem sezon šova The Voice, ki temelji na nizozemskem izvirnem formatu. Gre za iskanje nadobudnih pevcev, ki jih pod svoje okrilje vzamejo uveljavljena imena iz zabavne industrije. Nad Benjaminom je bedela nemška pevka in igralka Yvonne Catterfeld.