Zaščitni znak alter ega Marka Bratuša, ki sliši na ime Smaal Tokk, je vipavsko narečje, ki se mu je usidral v uho med preživljanjem počitnic pri sorodnikih na Vipavskem. Poleg tega pa ga zaznamuje še svoboda izražanja o vseh možnih tematikah.

Foto: Radio Prvi/Tone Jurca
Foto: Radio Prvi/Tone Jurca

Small Tokk se lahko pohvali z izidom treh albumov: Unotisto, Sindrom druge plošče in z aktualnim Kriza srednjih let, ki je izšel konec leta 2021. Besedila so povedna, družbeno kritična, iskrena, humorno-cinična in seveda začinjena z vipavskim narečjem. Čeprav njegovo podajanje besed in prezenca na odru delujeta humorno, je njegova sporočilnost popolnoma resna.

Prva vrsta

Za glasbeno in glasovno spremljavo skrbijo člani zasedbe Nula kelvina: Klemen Kotar (baskitara, spremljevalni glas), Enos Kugler (bobni), Peter Jan (kitara, spremljevalni glas) in Tomaž Pačnik (klaviature). V Prvi vrsti so zaigrali šest skladb: Zaposlovalna (Smaal Tokk/K. Kotar), Za usje sam (Smaal Tokk/K. Kotar), Mwoja ljuba + Oprostilna (Smaal Tokk/K. Kotar, E. Kugler), Twiiteraši (Smaal Tokk/E. Kugler), Nestwj (Smaal Tokk/K. Kotar) in Radmila (Smaal Tokk/K. Kotar, E. Kugler).