Februarja je nastopila tudi v Melbournu. Foto: EPA
Februarja je nastopila tudi v Melbournu. Foto: EPA

Na Dunaju bi morala med 8. in 10. avgustom nastopiti Taylor Swift, a so vse tri koncerte zaradi grožnje terorističnega napada odpovedali. Policija je aretirala tri osumljence, glavni osumljenec, star 19 let, je obljubil zvestobo džihadistični skupini Islamska država.

Sorodna novica Swiftiji po odpovedi dunajskih koncertov razočarani, a razumevajoči: "Varnost je najpomembnejša"

Zdaj pa je ameriška pevka, ki odpovedi do zdaj še ni uradno javno komentirala, končno le prekinila tišino. "Razlog za odpoved me je napolnil z novim občutkom strahu in ogromno krivde, saj je toliko ljudi načrtovalo udeležbo na koncertih," je na družbenih omrežjih zapisala 34-letnica, ki je priznala, da je bilo dejstvo, da dunajskih koncertov ne bo, boleča.

V objavi se je tudi zahvalila avstrijskim oblastem. Kot je zapisala, so po njihovi zaslugi "žalovali za koncerti, ne za življenji". Obenem je dodala, da sta ji ljubezen in enotnost, ki ju je opazila pri oboževalcih, vlili pogum. Na koncertih na Dunaju so pričakovali skupno več kot 170.000 obiskovalcev.

"Moja prednostna naloga je bila varno končati evropsko turnejo"

Zvezdnica je tudi pojasnila, zakaj je doslej molčala o odpovedi koncertov na Dunaju, zaradi česar je bila tarča kritik številnih oboževalcev. "Naj povem zelo jasno: ne bom javno govorila o nečem, če menim, da bi to lahko izzvalo tiste, ki bi radi škodovali oboževalcem, ki prihajajo na moje koncerte," je zapisala in dodala, da v tovrstnih primerih molk pomeni čakanje na pravi trenutek, da spregovoriš.

Sorodna novica Taylor Swift nadaljuje turnejo, prvi koncert na Wembleyju minil brez zapletov

"Moja prednostna naloga je bila varno končati evropsko turnejo in z velikim olajšanjem lahko rečem, da nam je to uspelo," je še zapisala Swift in poudarila, da se je odločila, da bo vso svojo energijo usmerila k temu, da bi pomagala zaščititi skoraj pol milijona ljudi, ki so se udeležili enega izmed njenih koncertov v Londonu.

Evropski del svoje turneje Eras je namreč sklenila s petimi koncerti na londonskem stadionu Wembley. Nekateri so si razlagali, da je situacijo sicer že na nek način komentirala na prvem tamkajšnjem nastopu, ko si je med skladbo 22 grammyjevka oblekla majico z napisom: "Trenutno se veliko dogaja."

Turneja je trenutno na načrtovanem premoru, Swift bo na oder spet stopila v drugi polovici oktobra, do konca leta jo čakajo nastopi po ZDA in Kanadi.