Druženje je po mnenju organizatorjev v zadnjem obdobju dobilo popolnoma nov pomen. Temelji odnosov so bili postavljeni na novo – ponekod so se učvrstili, drugje zamajali. Ljubezen naj bi tako, predvsem zato, ker je bilo srečevanje v običajnih oblikah onemogočeno, nosila še večji pomen.

Kljub okoliščinam, ki jih je povzročila pandemija covida-19, pa so organizatorji šaljivo dodali, da za praznovanje dneva, ki je posvečen ljubezni, potrdilo o prebolelosti, cepljenju ali testiranju ni potrebno. Vsi so namreč vabljeni na svoj balkon, vrt, park ali na kateri koli priljubljen kraj. Tudi lani je sicer praznovanje potekalo v prilagojeni obliki.

Organizatorji toplo vabijo k sodelovanju

Vsak lahko svoje sodelovanje potrdi na njihov elektronski naslov, tako pa se prijavi tudi v poseben zemljevid. Veseli bodo tudi posnetkov ali fotografij, ki jih sodelujoči lahko delijo na njihovi strani na družbenem omrežju Facebook.

Ker organizatorji menijo, da ljudje potrebujejo povezovanje, občutek človeške bližine, pripadnost in optimizem, pozivajo, da se čim več ljudi v imenu ljubezni združi v glasbi in v en glas zapoje zimzeleno uspešnico Dan ljubezni. "Utrgajmo trenutek, uglasimo svoja srca in umirimo svoje misli. Podarimo ljubezen," so poudarili. "Z ljubeznijo bodo vse odločitve in vse preizkušnje lažje. Šteje prav vsak glas," so zapisali organizatorji in s tem povabili, da 23. maja ljudje združijo glasove in tako ob 18. uri preženejo skrbi.

Dan ljubezni so prvič priredili 23. maja 2013, na pobudo logaškega pihalnega orkestra, ki je tistega leta praznoval 100. obletnico. Takrat so k sodelovanju povabili več kot 60 orkestrov, zborov in drugih organizacij, skupaj več kot 2000 ljudi, ki so na več kot 40 različnih lokacijah po Sloveniji v en glas zapeli nepozabno uspešnico zasedbe Pepel in kri. Vsako leto, ki je sledilo, se je projektu pridružilo več šol, združenj, posameznikov, ki jih je združila zgolj ljubezen do glasbe.

Cilj praznovanja dneva ljubezni je, da posameznik za trenutek razjasni svoje misli, se znebi svojih bremen, saj naj bi bila ljubezen tista, ki vodi do svetlejših dni.