Irska skupina U2  je navdušila Otočane, kjer se je na vsakem izmd dveh koncertov zbralo po 88.000 oboževalcev. Foto: EPA
Irska skupina U2 je navdušila Otočane, kjer se je na vsakem izmd dveh koncertov zbralo po 88.000 oboževalcev. Foto: EPA
U2
ZAradi zanimive oblike odra, ki je v sredini, se je lahko na stadionu Wembly zbralo rekordnih 88.000 ljudi. Foto: EPA
U2
Irska zasedba vedno navduši. Foto: EPA

U2, pred slabim tednom so imeli dva koncerta tudi v Zagrebu, so zdaj navdušili še Otočane. Po pisanju BBC-ja se je na stadionu Wembley zbralo 88.000 oboževalcev irske skupine, kar je okoli 5.000 več od dozdajšnjega rekordenega obiska stadiona, ki ga je imel koncert Roda Stewarta iz leta 1995, lani poleti pa so se mu pridružili še ponovno združeni Foo Fighters.

Enako število obiskovalcev pa je bilo pričakovati tudi na drugem koncertu, kar si lahko U2 vsekakor štetejejo v čast, vsaj glede na imena, ki so kdaj stala na odru na tem stadionu.

Jackson, Stonesi, Madonna, a U2 z največjim obiskom
Največkrat, petnajstkrat ,je na njem nastopil pred kratkim umrli Michael Jackson, sledijo mu Rolling Stonesi z 12 koncerti in kraljica popa Madonna z devetimi. S koncertoma ta konec tedna pa so U2 Madonno s skupaj desetimi koncerti že prehiteli.

Kritike zaradi drage scene
Seveda pa tudi U2 niso bili deležni le pohvale. Kritike so se nanašale predvsem na ceno njihovega ogromnega odra, za katerega naj bi odšteli 40 milijonov ameriških zelencev. Frontman skupine Talking Heads David Byrne je v svojem blogu zapisal, da je ta strošek glede na njihovo dobrodelnost pretiran.

Pevec U2 Bono pa naj bi ostal brez bosanskega potnega lista, ki mu ga je leta1997 osebno izročil Alija Izetbegović. Po pisanju Pressa namreč nov zakon o državljanstvu BIH-a ne pozna instituta častnega državljanstva.

Kitarist U2 The Edge pa je za BBC v bran skupini dejal, da svoj denar zapravljajo za svoje oboževalce. "MIslim, da ni boljšega načina za zapraviti denar, kot da ga namenimo njim," je dodal.

Spodaj si lahko ogledate videa iz koncertov ta konec tedna na Otoku.