Retromišičnjak vas nagovarja, da prek spleta glasujte za najboljše pesmi in izvajalce iztekajočega se leta. Foto: MTV
Retromišičnjak vas nagovarja, da prek spleta glasujte za najboljše pesmi in izvajalce iztekajočega se leta. Foto: MTV
Justin Timberlake
Največ možnosti ima statistično letos ljubljenec deklet Justin Timberlake. Foto: EPA

Tokrat bodo najuglednejše glasbene nagrade na stari celini podelili 1. novembra v Münchnu v dvorani Olympiahalle. Svoj prihod so že potrdili številni sloviti glasbeni izvajalci, zato bomo priča pravemu svetovnemu spektaklu. Najprej so se napovedali My Chemical Romance in Mika, pozneje pa so se jim pridružili še Avril Lavigne, Foo Fighters, Nicole Scherzinger in Will. I. Am. Poleg njih se bodo na odru iz sveta bogatih in slavnih pojavili še zvezdniki Dave Gahan, Joss Stone, Michael Stipe, Wyclef Jean, Good Charlotte, Craig David, ki bodo zmagovalcem podelili nagrade.

Nominiranci
Letos je največ nominacij za MTV EMA prejel Justin Timberlake, in sicer kar štiri. Avril Lavigne in My Chemical Romance se za nagrade potegujejo v treh kategorijah, prav tako pa tudi Amy Winehouse, Beyonce, Fall Out Boy, Linkin Park, Nelly Furtado in Rihanna. Od preostalih zvezdnikov, ki se bodo potegovali za MTV-jeve nagrade, omenimo le Evanescence, Gym Class Heroes, Timbalanda, Arctic Monkey, Muse, Christino Aguilero, Depeche Mode, Akona, Chemical Brothers in Kanye Westa.

V igri je tudi Siddharta
Že tretje leto zapored bo podeljena tudi nagrada v kategoriji Best Adriatic Act. Glasbeni novinarji in kritiki ter redni spremljevalci glasbenega sveta z vsega območja so izbrali bosansko-hercegovsko zasedbo Dubioza Kolektiv, hrvaški zasedbi Hladno pivo in Jinx, slovensko skupino Siddharta ter kultno srbsko zasedbo Van Gogh.