V duhu praznovanja 30-letnice njegove kariere so se mu na odru pridružili glasbeni gostje. Foto: BoBo
V duhu praznovanja 30-letnice njegove kariere so se mu na odru pridružili glasbeni gostje. Foto: BoBo

Dolga saga o nastopu Magnifica v Tivoliju se je na koncu le sklenila z dovoljenjem, a je odobritev prišla prepozno, saj so vmes jubilejni koncert že prestavili na drugo lokacijo, ki jo je označil kot romantično. Tako je koncert z naslovom Magnifi3o: Pridi potekal v Mladinskem golf centru Stanežiče v Ljubljani.

Obiskovalci so lahko uživali v njegovih filmskih in popglasbenih uspešnicah, ki jih je nanizal v 30 letih. Nastopal je s svojim stalnim spremljevalnim ansamblom, debitiral pa je tudi njegov novoustanovljeni simfonični disco šlager orkester.

V duhu praznovanja 30-letnice so se mu na odru pridružili glasbeni gostje, ki so v vseh teh letih z njim sodelovali in pustili pečat v njegovem ustvarjanju.

Koncert je njegov največji in najambicioznejši glasbeni projekt v karieri.

"Nekaj se vedno zakuha zunaj mojih meja, potreb"

Pogovor z Magnificom

"Nisem iskal neke pravice, mene to ne zanima. Je pa stvar svobode zame to, sem muzikant in delam koncerte, celo kariero jih prirejam v parkih, letos sem jih naredil v najlepših kotičkih narave, zato ker tam so koncerti in ta trenutek potekajo vsepovsod," je o koncertu v Tivoliju, ki je dvignil veliko prahu, med pogovorom za TV Slovenija povedal Robert Pešut - Magnifico. Dodal je, da je takšna njegova cela kariera: "Nekaj se vedno zakuha zunaj mojih meja, potreb."

Magnifico je v treh desetletjih močno zaznamoval slovensko kulturo. "Enfant terrible" slovenske glasbe je začel s 24.000 poljubi, nam predstavil Silvijo in Emanuelle, nas odpeljal iz Ljubljane v Portorož in ob tem razbijal tabuje in stereotipe. "Vedno pišem v prvi osebi ednine, da ne bi koga užalil," je Magnifico povedal v pogovoru z Zvezdanom Martićem.

V svoji karieri je izdal osem avtorskih plošč in tri filmske albume ter imel več kot 1000 koncertov doma in po svetu. Decembra leta 2017 je prvič razprodal Areno Stožice, kar je nato po poročanju STA ponovil še trikrat.

Magnifi3o - ''Pridi nocoj'', koncert ob 30-letnici, prenos iz Stanežič v Ljubljani