Pesem je sestavljena iz dveh delov, enega je napisal John Lennon, drugega pa Paul McCartney. Foto:
Pesem je sestavljena iz dveh delov, enega je napisal John Lennon, drugega pa Paul McCartney. Foto:

Pesem, ki je bila uvrščena na zadnje mesto albuma Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band iz leta 1967, je sestavljena iz dveh delov - enega je napisal Lennon, drugega pa Paul McCartney. Na eni strani prodanega lista je z modrim črnilom napisano besedilo, na drugi pa notni zapis, obe strani pa sta na več mestih prečrtani oz. popravljeni z rdečim črnilom.

Dragoceni list papirja je na dražbi, ki jo je v New Yorku pripravila avkcijska hiša Sotheby's, ponudil Mal Evans, nekdanji organizator koncertnih turnej legendarnih Beatlesov. Kupil ga je neki anonimni kupec, ki je na dražbi sodeloval prek telefona in ponudil najvišji znesek - 1,2 milijona dolarjev (oz. milijon evrov).

Po podatkih omenjene dražbene hiše je to besedilo tako postalo najdražje prodan izvirni zapis katere izmed pesmi skupine Beatles - do zdaj je ta čast pripadala izvirnemu zapisu skladbe All You Need Is Love, ki so jo pred časom prodali za milijon dolarjev.

Skladba A Day in the Life je sicer pri poslušalcih doživela velik uspeh (enako je bilo tudi s celotnim albumom, ki je navdušil tudi kritike in pobral štiri grammyje), nad njo pa niso bili navdušeni uredniki radijskih programov - na BBC-ju so jo tako prepovedali, in sicer zaradi stavka "I'd like to turn you on", ki je po njihovem (takratnem) prepričanju preveč namigoval na uporabo mamil, BBC-jevemu zgledu pa so sledili tudi v več azijskih državah, kjer je moral album iziti brez omenjene skladbe.

Spodaj si lahko ogledate videospot za pesem A Day in the Life