LeeLooJamais so energijo iz promocijskega koncerta v Kinu Šiška lani - ob izidu novega albuma Excuse my imagination -
LeeLooJamais so energijo iz promocijskega koncerta v Kinu Šiška lani - ob izidu novega albuma Excuse my imagination - "zaokrožili" v krajšo videopodobo. Foto: MMC RTV SLO/NiNocHka
LeeLooJamais
Skupina predvsem zaživi na nastopih. Foto: LeeLooJamais
Lovro Ravbar
Člane skupine lahko večkrat zasledimo tudi na nastopih preostalih domačih ali tujih izvajalcev. Foto: MMC RTV SLO/NiNocHka
Koolade
Njihov zadnji studijski projekt je s svojim vložkom obogatil hrvaški producent hiphopa Koolade ... Foto: MMC RTV SLO/NiNocHka
London
... ki je skupaj z nekdanjim bobnarjem LeeLooJamais osnoval skupino London. Foto: Jani Ugrin

Člani skupine LeeLooJamais se te dni predstavljajo z videospotom za skladbo Get to know me. "Komadič v videu dobi tudi tisto, da je dovolj začaran za punce in spet dovolj močan "live act", da je všeč fantom," je v smehu za MMC pojasnila pevka Lara Love.

V videospotu pevka, saksofonist Lovro Ravbar, klaviaturist Rok Lopatič, kitarist Jernej Trobentar ter basist Miha Koren in bobnar David Debevec predstavljajo predvsem tisto sfero njihovega ustvarjanja, kjer najbolj uživajo - nastop v živo. In energijo, ki se ob tem sprošča med njimi in občinstvom. "Veseli smo velikih odrov, ki nam jih ponujajo slovenski festivali. Letos se v tujini predstavljamo predvsem v klubih," je pojasnila pevka.

Get to know me je tako novi singel z njihovega zadnjega albuma Excuse My Imagination, ki je izšel oktobra lani. Poleg tega, da je na njem le ena skladba v slovenščini - vse druge so v angleščini -, je njihov zadnji studijski projekt prvi, na katerem se za bobnarski set ni usedel Ivo Rimc. Ta je združil moči s producentom hip-hopa Kooladom in skupaj sta ustanovila skupino London (letošnji potniki Slovenskega tedna glasbe na festival Waves Vienna). "Kar je dobro za London, je dobro za LeeLooJamais," trdi Lara Love.

Več pa si lahko preberete v pogovoru spodaj.


Od vseh skladb na albumu, kako to, da ste se odločili, da delček tistega, kar ponujate na koncertih, ponudite oboževalcem v obliki videospota prav s skladbo Get to know me?
LL:
To je komad, ki so ga naši oboževalci najbolje sprejeli – v smislu prejete pošte po izidu Excuse my imagination. Veste, zdaj se vsi zanašamo na analize in ankete poslušalcev, ker drugače ne prideš na radio (smeh) ... Saj ne, zelo smo veseli za Get to know me, saj je to tisti zvok – tipičen LeeLooJamais s prvega albuma, ki ima saksofon in visok vokal. To smo vedeli že na prejšnjih ploščah, vendar stvar ne sliši – stvar pride do tebe in takrat se predstavi. Komadič v videu dobi tudi tisto, da je dovolj začaran za punce in spet dovolj močan "live act", da je všeč fantom (smeh). Ima edinstven zvok in je suma vsega tistega, kar Leeloojamais smo … Bend, ki svoje komade igra v živo.

Kdor je kdaj koli obiskal kakšen vaš koncert, ve, da lahko pričakuje nadgradnjo tistega, kar pripravite na albumih. Kako vi gledate na album? Nekateri gledajo nanj kot drago vizitko, drugi kot neki spomin časa ...
LL:
CD je nekaj osebnega ... Vedno ga lahko podariš ljudem, ki ti nekaj pomenijo, ali pa ga stisneš v žep kakšnem promotorju, ki po naključju pride na tvoj koncert ... Danes se vse stvari dogajajo v virtualnih sferah in žal nekoč ne bo druge alternative. Mogoče se le pretvarjamo, da nismo del te hladne družbe.

Koliko vas bomo lahko kaj letos videli na festivalskih odrih? Lani vemo, da ste nastopili na primer na Exitu.
LL:
Veseli smo velikih odrov, ki nam jih dajejo slovenski festivali. Letos se v tujini predstavljamo predvsem v klubih. Ker smo prilagodljivi in lahko igramo na različnih odrih, nas organizatorji včasih preizkušajo tudi ob neprijetnih terminih festivalov in nas nato hvalijo. Mi se sicer počutimo kot najstniki. Spet pa smo iz mlade male države, kjer te scene, kot smo mi – sploh ni, torej smo vedno sami.

Ko smo že pri tujih festivalih. Vaš nekdanji član, bobnar Ivo Rimc, bo s svojo novo zasedbo London, v kateri je tudi gost na vašem albumu Koolade, nastopil na festivalu Waves Vienna. Kakšen odnos vlada med skupinama? Kako vi gledate na njihov - za slovenske razmere precej skokovit - razvoj?
LL:
Hrvaški producent Koolade je veliko večje ime kot kdor koli na hiphopsceni v Sloveniji. Kot si povedala, smo skupaj naredili komad Rain dance, mnogim najljubši s plošče. Kontakt za Koolade je bil ameriški raper Spinz, s katerim smo kot večinska zasedba LLJ izpeljali nekaj izjemnih projektov v časa Iva in danes – v isti zasedbi. Vsi smo prepleteni. Kar je dobro za London, je dobro za LeeLooJamais.

Kako to, da se sami niste odločili za prijavo na Slovenskem tednu glasbe? Sprašujem zato, ker ste ob izidu albuma priznali, da z njim merite širše.
LL:
Verjetno zamudili ...

Lahko vaši oboževalci, zdaj ko ste jim ponudili videospot live različice Get to Know Me, pričakujejo tudi kakšen live devede iz promocijskega koncerta?
LL:
V načrtu imamo posneti še kar nekaj koncertov in izdati kompilacijo. Nekako se zdi več smisla. Nismo "superstars". Predvsem si želimo lepih trenutkov, ker za to živimo.

Videospot za Get to know me si lahko ogledate spodaj.