Björn je pred dvema letoma trdil, da nikoli več ne bodo nastopili skupaj. Letos pa je njegov prijatelj Benny dejal: 'Zakaj ne?' Foto: EPA
Björn je pred dvema letoma trdil, da nikoli več ne bodo nastopili skupaj. Letos pa je njegov prijatelj Benny dejal: 'Zakaj ne?' Foto: EPA

Ena izmed najuspešnejših skupin v zgodovini je slavo uživala tudi po razpadu leta 1982. Občinstvo so osvojili s svojimi spevnimi melodijami in sijočimi oblačili.

Leta 2000 so zavrnili visoko ponudbo, da bi izpeljali turnejo, za katero bi jim plačali kar milijardo dolarjev. Tokrat pa sta Benny in Björn za časopis The Times priznala, da bi bil enkraten nastop v intimnem vzdušju mogoč in da bi ga lahko prenašali po televiziji. "Zakaj ne? Ne vem, če dekleti še kaj pojeta. Vendar ni slaba ideja," je povedal Benny, ki je zdaj lastnik farme, kjer goji konje.

Veliko oboževalcev meni, da vnovična združitev ni mogoča. Obstajala naj bi prevelika nestrinjanja med člani in imeli naj bi preveč različne življenjske sloge. Vendar se kaže napredek. Pred dvema letoma je Björn namreč trdil: "Nikoli več se ne bomo skupaj pojavili na odru. Ni motivacije v skupini. Denar tukaj ne igra vloge, želimo si, da bi se nas ljudje zapomnili, kot smo bili - mladi, živahni, polni energije in ambiciozni."

Anni-Frida, ki se je poročila z nemškim princem, naj bi bila precej dovzetna za združitev, drugače pa naj bi veljalo za Agnetho. Ulvaeus in Andersson sicer trenutno promovirata svoj muzikal Kristina, ki ga bosta premierno prikazala aprila v Londonu.

Skupina je ime dobila po začetnicah imen glasbenikov (Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Anderson, Anni-Frida Lyngstad), ki so bili zasebno tudi v intimnih odnosih. Par ta bila Björn in Agnetha ter Benny in Anni-Frida. Bleščečo kariero so pričeli z zmago na tekmovanju za pesem Evrovizije 1974 s skladbo Waterloo. Po njihovi skladbi Mamma Mia so posneli tudi istoimenski film. Po razhodu so poskušali posamične kariere, ki pa niso bile najuspešnejše.

Waterloo

Mamma Mia
The Winner Takes It All