Naslovnica albuma Michael, ki bo izšel čez en mesec. Foto: Reuters
Naslovnica albuma Michael, ki bo izšel čez en mesec. Foto: Reuters
Michael Jackson
Michael je zaradi zastrupitve z mešanico zdravil umrl na svojem domu v Los Angelesu 25. julija leta 2009. Star je bil 51 let. Foto: EPA

Prvi uradni singel nosi naslov Hold My Hand, na njem pa je Jackson združil moči s senegalsko-ameriškim pevcem r'n'b-ja Akonom. Da prvo predstavi prav to pesem, je bila Michaelova želja, saj so po smrti v njegovem domu našli na roko napisano sporočilo, da si želi, da bi bila prav Hold my Hand prva pesem njegovega novega projekta, so sporočili iz založbe Epic Records. Skladba je bila sicer posneta že leta 2007.

Oglasil se je tudi nečak tragično preminulega zvezdnika Taj Jackson, ki je po spletu dejal, da je to tudi zadnja pesem, ki mu jo je stric zapel v živo. "Tako je bil ponosen nanjo. Nikoli ne bom pozabil nasmeha na njegovem obrazu, ko se je skladba Hold My Hand oglasila po zvočnikih v njegovi sobi v enem izmed lasvegaških hotelov."

To še ni konec
Mnogi oboževalci komaj čakajo 14. december, ko bo na prodajne police prišel album Jacksonovih še neznanih pesmi. "Ogledal sem si film This Is It in si mislil, da je to res vse, kar bomo še izvedeli o tej legendi, zato sem navdušen, da bomo lahko slišali še njegove nove pesmi. Zapustil je izjemno dediščino, ki jo lahko še vedno deli s svetom, čeprav se je njegovo življenje tako zgodaj končalo," je dejal dolgoletni oboževalec "Jackota" Marc Minot.

Singel Hold My Hand imajo nekateri sicer že v ušesih, saj se je nedokončana različica na spletu znašla že pred tremi leti, a Akon se je zdaj vrnil v studio in posnel novo različico. "Ko se je pesem 'izmuznila' na splet, še ni bila primerna za poslušanje, zato sva bila z Michaelom precej obupana. Želela sva, da je popolna. Gre za res neverjetno, čudovito pesem in ponosen sem, da sem imel priložnost delati z Michaelom, ki ostaja eden mojih vzornikov," je dodal.

Neobjavljenega materiala je še veliko
Na albumu Michael, njegovem prvem po devetih letih, na katerem bo zbirka novih pesmi, bo mogoče slišati tudi dueta z raperjem 50 Centom in rokerjem Lennyjem Kravitzem. Med deseterico so uvrstili predvsem pesmi, ki jih je Jackson delal pred smrtjo, nekaj pa je tudi zgodnejših posnetkov.

Izdelek bo izšel pri založbi Epic Records, saj si je njen lastnik, podjetje Sony's Music, pridobil avtorske pravice kar za deset novih Jacksonovih albumov, ki naj bi jih poslušalcem ponudili v naslednjih sedmih letih.