Strokovno žirijo je najbolj prepričala Darja Švajger. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Strokovno žirijo je najbolj prepričala Darja Švajger. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Nedelja zvečer je bila v znamenju tradicionalnega glasbenega festivala Slovenska popevka, ki ga je povezovala Miša Molk, izmed 12 skladb pa je, kot je znano, najvišjo oceno strokovne žirije dobila pesem Otok ljubezni, ki jo je zapela Darja Švajger. Nagrado za najboljšo popevko po mnenju občinstva pa sta dobila Katja Fašnik in Rok Ferengja. Vseh 12 izvajalcev je nastopilo ob spremljavi velikega revijskega orkestra RTV Slovenija pod taktirko Roka Goloba, Patrika Grebla in Lojzeta Kranjčana.

Prireditev je sicer potekala v dobrodelnem duhu - v okviru dogodka je namreč potekalo tudi zbiranje sredstev za prizadete v poplavah pretekli konec tedna. Akcija sicer še ni končana - tudi 25. septembra od 15. do 17.15, ko bodo na 2. programu TV Slovenija predvajali posnetek festivala, boste lahko poklicali na 01/472-00-11 in darovali finančna sredstva za humanitarne organizacije, ki bodo pomagale žrtvam poplav.

Zmagovalka Slovenske popevke Darja Švajger v sredo, 22. septembra ob 17. uri prihaja v MMC-jevo spletno klepetalnico.

Če vas zanima, kako so zvenele vse tekmovalne skladbe ali pa ste Popevko zamudili, lahko skladbe poslušate s klikom na video. Pesmi so razvrščene po takšnem vrstnem redu, kot so jih izvajalci v okviru prireditve zapeli.

Gašper Rifelj - Mozaik

Iva Stanič - Nore Nežnosti

Darja Švajger - Otok Ljubezni

Katja Fašink in Rok Ferengja - Nova Pomlad

Aynee - Najlepši Dan

Kristina Oberžan - Romantičen večer

Lea Likar - Mavrica do sanj

Naju - Metulj

Eva Černe - Signali

Slavko Ivančič - Tisto, kar ostane

Vlado Pilja - Poslušaj občutke

Karmen Stavec - Odgovor je v tebi