Zanimanje za koncert U2 je veliko. Foto: EPA
Zanimanje za koncert U2 je veliko. Foto: EPA
Med 15 destinacijami evropske turneje U2 je tudi Zagreb.

"Nimamo še uradnih številk, koliko vstopnic je bilo prodanih prek spleta in koliko na prodajnih mestih, toda okoli 11. ure so bile že vse razprodane," je dejala Sanja Ajdinovski iz Lupapromotion in potrdila, da se kot organizatorji že dogovarjajo še o možnosti enega koncerta. Če bodo pogajanja uspela, bodo vstopnice za drugi koncert irske zasedbe v prodaji že v ponedeljek.

Oboževalci skupine U2 so že od včeraj zvečer čakali v vrstah za nakup vstopnic za avgustovski koncert. Že zvečer so se z nahrbtniki, polnimi pijače in hrane, utaborili pred poslovalnicami agencij Generalturist in Adriatic.net.

Od polnoči do treh zjutraj je bilo prek spleta prodanih okoli 7.000 vstopnic, že ponoči in zjutraj pa so imeli spletni portali, med njimi tudi ticketpro.hr in koncerti.net kar nekaj težav zaradi velikega obiska.

V vrsto za vstopnice že včeraj zvečer
Prava U2-manija se je po pisanju hrvaških spletnih medijev začela že včeraj okoli 23.00, ko je ulice Zagreba prepravila množica oboževalcev irske skupine, ki so se, opremljeni z nahrbtniki, spalnimi vrečami in odejami, postavili v vrsto pred poslovalnicami s kartami.

"Nič nas ne zebe, saj je to dogodek, ki se ti zgodi le enkrat v življenju. Za kocert U2 bi dali še veliko več kot pa čakanje v vrsti. So neponovljivi. Da jih bomo lahko videli v Zagrebu, za to bi dali vse," se je slišalo med potrpežljivimi oboževalci Bona Voxa in njegove druščine.

U2 10. avgusta v Zagrebu
Koncert U2 bo 10. avgusta na stadionu Maksimir v Zagrebu. Bono in drugi člani skupine so Zagreb izbrali kot eno izmed 15 destinacij turneje 360 Tour. Njihova predskupina bodo Snow Patrol. Glede na veliko zanimanje očitno ne bo težav z razprodajo stadiona za 63.000 obiskovalcev.

Med državami, kjer so vstopnice v prodaji, so poleg Hrvaške še Slovenija, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Češka in Madžarska. Cena se giblje med 250 kunami (33 evri) in 2.000 kunami (270 evri) za vstop v VIP-prostor.

A. M.