Vrnitev je napovedovala na ves glas, a zdaj ji ne gre vse po načrtih. Foto: EPA
Vrnitev je napovedovala na ves glas, a zdaj ji ne gre vse po načrtih. Foto: EPA

Pevkin predstavnik je sporočil, da je Whitney odpovedala tudi nastope v četrtek in v petek v Manchestru ter v nedeljo v Glasgowu. Ti nastopi 46-letne zvedznice, ki je v torek šla v eno izmed pariških bolnišnic, so preloženi, predvidoma bo Houstonova stopila na oder prihodnji torek v angleškem Birminghamu.

Whitney so zdravniki svetovali, naj si najprej opomore in šele nato nastopi. V sporočilu za javnost je njen predstavnik zapisal, da je zamik začetka njene evropske turneje za pevko "veliko razočaranje".

Vrnitev, a z nekoliko manj sijaja
Houstonova, ena najbolj uspešnih poppevk na svetu, je v karieri naredila velik premor zaradi boja proti odvisnosti od mamil in ločitve od pevca Bobbyja Browna. Na vrhove glasbenih lestvic se je naposled vrnila z novo ploščo I Look to You, obenem je sporočila oboževalcem, da se počuti dobro in da je ozdravljena.

Na svetovni turneji promovira novi album, ki so ga samo v ZDA prodali že v več kot milijon izvodih. Vendar so se po nastopih v Avstraliji in drugod nadnjo začeli zgrinjati temni oblaki negativnih kritik, ki Houstonovi očitajo, da nima več tistega veličastnega glasu, po katerem je zaslovela.

Videoposnetki koncertov pričajo o težavah Houstonove pri lovljenju pravih tonov, zato so se razvnela ugibanja, ali je z njenim zdravjem res vse v redu. Februarja so v pevkinem taboru zanikali kakršne koli težave: "Whitney poka od zdravja in uživa na koncertih in v stikih z oboževalci."