Grad. Foto: Organizator/Petar Kurschner
Grad. Foto: Organizator/Petar Kurschner

Med Ljubljano in Reko je bila v času nekdanje Jugoslavije, sploh v 70. letih prejšnjega stoletja, močna glasbeno–kulturna vez, obe mesti so povezovali številni reški študenti, ki so preživljali čas v Ljubljani, potekala je izmenjava mnenj, novih glasbenih prijemov in zamisli na področju osebnega izražanja.

Prav to povezavo želijo obuditi organizatorji dogodka RI – LJ – New Wave Reunion, ki bo 20. aprila v Kinu Šiška, in sicer s predstavitvijo kar treh izdelkov, ki predstavljajo obdobje novega vala v obeh mestih – reizdajo Antologije Riječki Novi val (Založba Dallas Records), predstavitev knjige KRI (Brane Bitenc, založba Hiša Imen) in predstavitev vinila Otroci socializma, ki je izšel konec lanskega leta.

Nadaljevali bodo s koncerti zasedb Paraf, ki je na novo zaživela pred tremi leti, ob 40-letnici panka na Reki, Grad, ki je po 12 letih premora svojo 35-letnico delovanja praznoval tik pred izbruhom pandemije, in Lublanski psi. Kultna ljubljanska zasedba je na velikem odru Kina Šiške nazadnje gostovala leta 2010, na praznovanju 60-letnice Igorja Vidmarja.

Nagradna igra

V sodelovanju z organizatorjem podarjamo dve vstopnici za dogodek. Nagrajenca sta bila o tem obveščena po elektronski pošti.
Splošna pravila sodelovanja v nagradni igri najdete tukaj.