U2 so letošnjo turnejo, na kateri predstavljajo album
U2 so letošnjo turnejo, na kateri predstavljajo album "No Line On The Horizon", začeli 30. junija v Barceloni, pred Zagrebom pa bodo nastopili še v devetih evropskih mestih. Foto: EPA

Irci, ki bodo v Zagrebu množico zabavali dvakrat, 9. in 10. avgusta, so za to, da bo na "dan d" vse teklo, kot namazano, najeli okoli 400 ljudi, ki bodo poskrbeli tudi za najmanjšo podrobnost, da bi 120.000 privržencev uživalo v nastopu svojih idolov.

Velikansko opremo bo na stadion pripeljalo več kot 110 priklopnikov, v dveh izmed njih je zgolj obleka članov skupine. Posebni oder ima dva mostova, ki se bosta obračala nad občinstvom in bosta s pomočjo posebnih vizualnih učinkov omogočala vsem obiskovalcem, da ves čas spremljajo, kaj se dogaja na 2,5 metra visokem odru, ne glede na njihov položaj na stadionu. Le za izdelavo odra potrebujejo 17 viličarjev, pet žerjavov in štiri dvigala s košarami za delo na 38 metrov višine.

MMC bo jutri ob 15.00 objavil pogovor s pevcem Bonom, ki ga je za Val 202 pripravil Andrej Karoli. Na Valu 202 ga lahko poslušate že ob 14. 35, ko bodo podelili tudi dve vstopnici za koncert.

Člani zasedbe Bono Vox, The Edge, Adam Clayton in Larry Mullen sicer nimajo posebnih zahtev. Prespali bodo v enem izmed znanih zagrebških hotelov, naročili pa so hrvaške specialitete. V Zagreb naj bi prispeli v soboto, 8. avgusta, z letališča pa se bodo peljali v luksuznih vozilih mercedes razreda S, ki jih bodo uporabljali tudi za obisk hrvaške prestolnice. Imeli bodo lastne varnostnike, sicer pa so organizatorji najeli več kot 1.000 varnostnikov.

Oba koncerta se bosta začela ob 21. uri, stadion bo odprt za obiskovalce od 16.30. Na vhodih bodo tri nadzorne točke - za skeniranje vstopnic, za trganje vstopnic in pregled obiskovalcev. Organizatorji so prosili obiskovalce, naj ne nosijo s seboj dežnikov, steklenic ali preostalih predmetov, ki bi lahko ogrožali varnost na koncertu.