U2 so navdušili 90.000 oboževalcev. Foto: EPA
U2 so navdušili 90.000 oboževalcev. Foto: EPA

Bono, The Edge, Adam Clayton in Larry Mullen so tako s koncertom na enem največjih prizorišč v Evropi, stadionu Camp Nou, začeli evropsko turnejo, v okviru katere bodo prišli tudi v Zagreb. Oboževalci so bili po poročanju medijev nad nastopom četverice navdušeni (okoli 500 jih je šotorilo pred stadionom). Za ogrevanje so odpeli nekaj starejših skladb, nato pa večino koncerta posvetili novemu albumu No line on the Horizon.

Kot piše na uradni spletni strani, je Bono na koncertu skladbo Angel posvetil spominu na pred dnevi umrlega Michaela Jacksona, kot zanimivost pa naj še dodamo, da so se za kratek čas povezali tudi z Mednarodno vesoljsko postajo ... Kot je znano je bilo v turnejo do zdaj vloženih 100 milijonov ameriških dolarjev, poznavalci pa pravijo, da bo ta še uspešnejša kot prejšnja Vertigo, s katero so zaslužili 389 milijonov dolarjev.

Legendarni irski glasbeniki bodo na turneji nastopili v vsaj 31 mestih (nekateri pogovori še potekajo), med drugim v Veliki Britaniji, Belgiji, na Nizozemskem, v Franciji, Nemčiji, Španiji, Italiji, Švici, Avstriji, na Češkem, Švedskem, Norveškem, Poljskem, Hrvaškem ...

Za koncert v Zagrebu vstopnice razgrabljene v dveh urah
Zaradi velikega zanimanja bodo svetovno znani Irci v Zagrebu nastopili kar dvakrat. Organizatorji so poleg 10. avgusta uredili koncertni datum še dan prej, torej 9. avgusta. Ko je namreč organizator (Lupapromotions) ugotovil, da je okoli 60.000 vstopnic za prvi koncert pošlo v dveh urah, se je v sodelovanju z mestom Zagreb takoj začel pogajati za še en koncert.

Konec marca je na Hrvaškem zavladala prava U2-manija. Oboževalci so v dolgih vrstah čakali na karte tudi vso noč, zaradi množičnega spletnega kupovanja vstopnic za koncert pa so se zrušile tudi nekatere spletne strani. Verjetno so se organizatorji tudi zato odločili, da so za drugi koncert ponudili le 25 odstotkov vstopnic prek spleta, preostale pa na prodajnih mestih.