V Križankah so nastopili številni znani slovenski izvajalci. Foto: Vita Orehek
V Križankah so nastopili številni znani slovenski izvajalci. Foto: Vita Orehek

Na dobrodelnem koncertu so se v podporo malim borcem, ki se spopadajo s hudimi redkimi boleznimi, zvrstila številna zveneča glasbena imena, kot so Nuša Derenda, Vili Resnik, Zvita Feltna, Nina Badrić, SoulGreg Artist & BigLights Band, Prifarski muzikanti, Ansambel Spev, Darja Gajšek, Rebeka Dremelj, Marko Vozelj, Saša Lendero, Omar Naber, Miki Vlahovič, Bepop, Sabina Cvilak in Dejan Dogaja.

Poleg bolezni otroci tudi v čustvenih in socialnih stiskah

"Dobrodelni koncert Viljem Julijan je veličasten in nepozaben dogodek v podporo vsem otrokom, ki imajo najtežja mogoča zdravstvena stanja, ki jih povzročajo redke bolezni. Koncert je zapuščina fantka Viljema Julijana, ki je umrl za smrtonosno redko boleznijo in je glas ljubezni, sočutja in srčnosti. Hkrati pa je glas upanja in podpore, ki jo mali borci in njihove družine tako zelo potrebujejo," je dejal predsednik društva Nejc Jelen.

Kako pomagati?

SMS s ključno besedo VJ5 na 1919 (5 evrov)

Tekoči račun društva Vilijem Julijan

SI56 0400 1004 6908 898 (Društvo Viljem Julijan, ulica skladateljev Ipavcev 11, 3230 Šentjur).

Redke bolezni so pogosto hude, večinoma prizadenejo otroke, so velikokrat neozdravljive in pogosto smrtonosne v zgodnjem otroštvu. Teh bolezni – mednje spadajo genetske bolezni, otroški rak, prirojene srčne napake in druge – je več tisoč, zato je tudi malih borcev zelo veliko. Bolezni ne povzročajo samo fizičnih bolečin in trpljenja, ampak tudi velike psihične, čustvene in socialne stiske.

Društvo je zbralo že več kot pol milijona evrov

Otroci z redkimi boleznimi in njihove družine namreč doživljajo skrajne človeške stiske, mnogo družin se zaradi bremena bolezni znajde v materialni stiski, starši pa otrokom pogosto ne morejo nuditi vse potrebne nege, terapij, pripomočkov in skrbi, ki jo ti potrebujejo.

V Društvu Viljem Julijan so malim borcem do zdaj podarili že več kot 550.000 evrov. Zato si želijo, da bodo tudi s tokratnim koncertom zbrali čim več sredstev za otroke z redkimi boleznimi. Donacijo za otroke z redkimi boleznimi lahko prispevate s SMS-sporočili ali nakazilom na tekoči račun društva.

V Križankah koncert v podporo otrokom z redkimi neozdravljivimi boleznimi