A zvezdniški kuharski mojster Alain Ducasse meni, da je varneje jesti v restavracijah kot pa kuhati doma v karanteni.
"Bolje je jesti v restavraciji, ki sprejme vse varnostne ukrepe, kot pa doma, kjer morate najprej do svoje male lokalne trgovine, kjer se ljudje zaletavajo drug v drugega, se dotikajo sadja in vsi nosijo maske," je povedal francoski veteran visoke kuhinje za AFP.
Ducasse, katerega restavracije imajo 17 Michelinovih zvezdic, največ med vsemi kuharskimi mojstri, je svoja stališča prejšnji teden predstavil tudi francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu.
63-letni chef je pozval k "postopnemu in odgovornemu" ponovnemu odpiranju restavracij, češ da je karantena "katastrofalna" za celotno gastronomsko industrijo. "To lahko traja samo še par tednov, več ne," je dejal.
V torek so francoske oblasti sporočile, da se restavracije ne bodo odprle pred začetkom junija. V Sloveniji bodo restavracije s teraso lahko tam ob ustreznih ukrepih začele streči 4. maja.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje