Restavracija, ki se je odprla lani in vzbudila veliko pozornosti marca, ko ji je uspelo takoj pridobiti dve Michelinovi zvezdici, trenutno solo gostom za večerni sedemhodni meni zaračunava 350 funtov – par bi za enak meni plačal vsak po 175 funtov.

Enako politiko uvajajo za trihodni meni za kosilo, pri čemer bo en gost plačal 170 funtov, če pa bosta za mizo dva, bo vsak plačal po 85 funtov.

"Imamo izjemno veliko povpraševanja po kosilih in večerjah za enega, a le 11 miz in največ 34 mest, zato nam ne uspe obračati miz," je za Daily Mail povišanje cen utemeljila Dillingova solastnica restavracije Victoria Sheppard.

"Surovine, ki jih uporabljamo, so vrhunske kakovosti, da bi tako gostom omogočili gastronomsko izkušnjo na najvišji ravni."

Ob tem pa je dodala, da če solo jedci ne bodo želeli plačati omenjene vsote, jim bo restavracija skušala priti naproti, če bo to mogoče.

Sheppardova je tudi potrdila, da se bo zaradi naraščajočih stroškov cena menija za večerjo z 18. avgustom podražila za 11 odstotkov, na 390 funtov.