Foto: Dobro jutro
Foto: Dobro jutro

Mleko in smetano vlijemo v lonec. Premešamo in pri nizkem ognju segrejemo skoraj do vretja. Pazimo, da mleko ne prekipi. Vmes v skledo ubijemo tri jajca, dodamo ščepec soli, sladkor in vse skupaj premešamo z metlico.

Skozi cedilo presejemo koruzni škrob in kakav in ju vmešamo k rumenjakom. Dobro premešamo, da se znebimo morebitnih grudic. Vroče mleko umaknemo z ognja.

Četrtino vročega mleka prilijemo k jajčni mešanici. Med prilivanjem mleka rumenjake neprestano mešamo.

Lonec z mlekom vrnemo na štedilnik in prilijemo razredčeno jajčno mešanico. Na zmernem ognju kuhamo in mešamo približno 5 minut, da se puding zgosti.

Temno čokolado nadrobimo v večjo skledo in čez precedimo puding. Dodamo amaretto in premešamo.

Puding vlijemo v poljubne kozarce ali skodelice. Ko se ohladi, ga prekrijemo s stepeno sladko smetano in temnim kakavom.