Tolminska ekipa je obiskala majhno pekarno v vasici Ažla pri Špetru, kjer gubance pečejo po starih in tudi malce skrivnostnih receptih.
"Notri je moka, cela jajca, sladkor, maslo," je povedala Silvana Chiabai. Namesto običajnega kvasa uporablja gospa Silvana droži.
Posebnost je tudi ta, da je nadeva gubančanja več kot testa. "Notri so orehi, lešniki, mandlji, pinjole, rozine, sladkor in štirje likerji." In prav ta skrivnostna mešanica daje benečanski gubanci tisti pravi okus in vonj.
Zadnje oblikovanje gubance gospe Silvane poteka brez rokavic, saj mora "čutiti ljubezen".
Gubanica je poznana v celotni Furlaniji in tudi prek meja dežele.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje