Čebulo narežemo na drobno. Kislo repo spiramo z vročo vodo, da dobimo željeno kislost. Krompir narežemo na srednje velike koščke. Na žlici ali dveh olja čebulo in krompir popražimo. Pražimo le minutko, saj ne želimo, da se preveč zapečeta. Nato zalijemo z dobrim litrom vode in dodamo kislo repo.
Dolijemo še toliko vode, da repo dobro pokrije, nato dodamo sol, lovorjev list, poper in kuhamo na manjšem ognju dobro uro. Po dobri uri kuhanja dodamo fižol in kuhamo še pet do deset minut.
Jota s kislo repo je odlična domača jed na žlico, ki je popolna za hladne zimske dni. Za ljubitelje mesa priporočam, da vključite kakšno kranjsko klobaso ali kos prekajenega svinjskega mesa.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje