Bi ga poskusili? Foto: Reuters
Bi ga poskusili? Foto: Reuters

Pivo, ki nosi ime Line, je pivovarna Hoppy Urban Brew zasnovala skupaj z bližnjim pridelovalcem spiruline, alge, ki postaja zadnja leta vse bolj priljubljena kot nadomestek živalskih beljakovin.

Družba Etika Spirulina, ki jo prideluje, je skupaj s pivovarno dlje časa razvijala postopek, da je iz alge "izvabila" zgolj modro barvilo oz. fikocianin, ki je zanjo "zaslužen", ne pa tudi okusa, je za Reuters pojasnil predstavnik farme alg Xavier Delannoy.

Modro pivo je tako obdržalo svoj značilni okus – zaposlena v pivovarni, Mathilde Vanmansart, ga opisuje kot lahkotnega s sadnim priokusom –, zaradi njegove vpadljive barve pa je pritegnilo nemalo pozornosti. "Zelo veliko zanimanja in radovednosti javnosti je," se je pohvalil neki drugi zaposleni, Sebastien Verbeke.

Samo od oktobra, ko so pivo predstavili javnosti, do decembra so prodali okoli 1500 steklenic, število naročil pa skokovito raste, zato nameravajo v kratkem povečati proizvodnjo.